Ziare.com

PP-DD nu va semna o eventuala motiune de cenzura pe Legea retrocedarilor

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 07:08

   

PP-DD nu va semna o eventuala motiune de cenzura pe Legea retrocedarilor
Liderilor senatorilor PP-DD, Tudor Barbu, a anuntat, marti, dupa intrevederea dintre premierul Victor Pontra si grupurile acestei formatiuni, ca PPDD nu va semna o eventuala motiune de cenzura initiata dupa angajarea raspunderii Guvernului pe Legea retrocedarilor.

"Vom avea o pozitie speciala. Vom refuza semnarea unei eventuale motiuni de cenzura inistiata fie de UDMR, fie de PDL, cum e mai probabil (...) Am decis sa nu semnam, pentru ca nu ne putem opune unui document care vine sa rezolve o mare parte din probleme, dar nici sa laudam un Cabinet sustinut in Parlament de cei care au dat legile retorcedarii in acesti 23 de ani, care au dus Romania intr-o paguba uriasa", a spus Barbu.

El a spus ca parlamentarii PP-DD vor fi prezenti in sala de plen la angajarea raspunderii, participand la dialog, dar nu vor putea sa laude Cabinetul Ponta pentru acest proiect legislativ.

UDMR nu vrea motiune de cenzura pe Legea retrocedarilor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, dupa intrevederea cu premierul Victor Ponta, ca Uniunea a decis, prin vot, sa nu semneze o motiune de cenzura daca aceasta va fi facuta ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului asupra legii privind despagubirile pentru imobile nationalizate.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca PDL a avut discutii cu reprezentanti ai UDMR si ai PPDD pentru depunerea unei motiuni de cenzura la asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietatilor, aceste discutii urmand sa continue.

PDL ar vrea sa depuna motiune de cenzura, dar deocamdata nu poate

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul a anuntat ca PDL va incerca sa depuna o motiune de cenzura in legatura cu Legea despagubirilor daca toate partidele de opozitie vor agrea acest lucru, mentionand ca este vorba despre "o decizie in lucru".

Proiectul de lege privind despagubirile pentru imobile nationalizate, pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea miercuri, stabileste ca fostii proprietari ai caselor nationalizate care nu pot fi despagubiti in natura vor primi puncte in valoare nominala de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achizitiona prin licitatie alte imobile sau le vor preschimba in bani, dar dupa 2017, in limita a 14% pe an din suma punctelor.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uai Barbule???

Te-ai colorat in rosu ???halal de tine Rapidistule si eu care credeam ca esti Visiniu??

 

Legea retrocedarilor propusa de guvernul infractional USL.

Sau prostirea proprietarilor sau urmasilor lor pana-si dau duhul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor