Anastase: Opozitia, interesata sa se distreze si sa distruga

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 21:37
1373 citiri
Anastase: Opozitia, interesata sa se distreze si sa distruga
Foto:bzi.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a criticat atitudinea Opozitiei fata de angajarea raspunderii pe Legea Salarizarii, afirmand ca PNL si PSD au propus si ca aceasta sa aiba loc in vara, aratand ca membrii Opozitiei nu inteleg din meseria de parlamentar decat "sa se distreze si sa distruga".

"S-a stabilit o data pentru asumarea raspunderii pe Legea Salarizarii in data de 14 decembrie. Noi propusesem 7 decembrie. Dansii au vrut in prima faza sa stabileasca unedeva prin februarie, au vorbit si de vara. De fapt, e o iresponsabilitate totala.

Nu ii intereseaza de nicio culoare cum vor fi platite salariile la anul, ii intereseaza doar sa-si ia meseria de parlamentar in ras, sa se distreze si daca se poate sa distruga. E singura modalitate prin care intelege Opozitia sa se manifeste in Parlament", a spus Anastase.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a anuntat luni ca Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis ca premierul sa isi angajeze raspunderea pe cele doua legi ale salarizarii intr-o sedinta de plen reunit programata pe 14 decembrie.

"S-a stabilit prezentarea celor doua legi ale salarizarii de catre primul-ministru pe 14 decembrie in plenul reunit al celor doua Camere, urmand ca, pana pe 10 decembrie, toti cei indreptatiti sa poata depuna amendamente la cele doua proiecte de lege", a precizat Chelaru.

Anastase: Retrimiterea Legii educatiei la Guvern e doar o parere a celor din BP, plenul decide

Presedintele Camerei Deputatilor a mai acuzat Opozitia si pentru votul din Birourile Permanente ale Parlamentului, prin care asumarea raspunderii pe Legea Educatiei era retrimisa la Guvern.

"S-a supus la vot o parere a oamenilor din Biroul Permanent. Numai plenul reunit este cel care se poate pronunta intr-un sens sau altul", a explicat in continuare presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase a precizat ca Birourile Permanente reunite au hotarat prin vot intr-o sedinta anterioara ca procedura asumarii trebuie sa continue, astfel incat premierul Emil Boc s-a prezentat in fata plenului reunit cu angajarea, iar din acest moment doar plenul reunit poate decide asupra parcursului angajarii.

Intrebata daca motiunea de cenzura se considera retrasa, Anastase a spus ca in sedinta de luni a Birourilor reunite trebuia sa aiba loc prezentarea textului, insa acest lucru nu s-a intamplat.

"Pana la plenul reunit nu are ce sa se intample", a continuat Anastase. In ceea ce priveste Legea educatiei aflata in dezbaterea Senatului, presedintele Camerei a spus ca aceasta isi urmeaza parcursul legislativ.

"Din punctul nostru de vedere, plenul reunit va constata ca nu exista o motiune si aceasta Lege (a Guvernului - n.r.), dupa scurgerea timpului pentru contestarea la Curte, pleaca la promulgare", a explicat Anastase.

Intrebata ce se intampla daca Mircea Geoana nu va semna actul pentru promulgare, Anastase a spus: "Nu vreau sa ma gandesc la consecintele din plan legal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#asumare legea salarizarii, #Opozitie legea salarizarii, #asumare legea educatiei , #legea salarizarii