Legea salarizarii trece cu brio de Comisia Juridica din Senat. PNL: E o avizare in orb

Luni, 15 Mai 2017, ora 13:27
3152 citiri
Legea salarizarii trece cu brio de Comisia Juridica din Senat. PNL: E o avizare in orb
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Comisia Juridica a Senatului a dat luni, cu 6 voturi "pentru" si 4 voturi "impotriva", un aviz favorabil noii Legi a salarizarii, Comisia de Munca fiind raportoare in acest caz.

Sase senatori de la PSD si ALDE au votat pentru aviz favorabil, in timp ce patru parlamentari de la PNL si USR au votat impotriva.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat ca liberalii nu vor vota pentru un aviz favorabil, deoarece in lege nu exista un studiu al impactului bugetar.

"Pozitia grupului parlamentar PNL este aceea ca nu putem aviza proiectul in lipsa studiului de impact. Din punctul acesta de vedere, ar fi o avizare in orb. Motiv pentru care luati act ca senatorii din Comisia Juridica ai PNL se vor opune avizarii pozitive", a precizat Daniel Fenechiu.

Senatorul USR George Dirca a afirmat, la randul sau, ca legea salarizarii unitare va produce un impact bugetar "semnificativ".

"Grupul USR apreciaza ca, din estimarile pe care le avem, aceasta lege va produce un impact bugetar semnificativ. Consideram ca (...) nu exista un studiu de impact bugetar si aici sunt doua cauze: fie de la inceput Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi in acest moment acest impact bugetar, pe de alta parte, pe termen lung, aceasta lege nu este sustenabila.

Preconizam ca in curand vom ajunge intr-o situatie similara anului 2010, in care statul a fost nevoit sa aplice taieri salariale.

Pe de alta parte, un lucru foarte grav este ca aceasta lege nu introduce criterii de performanta in grilele salariale. Practic, vom avea costuri si mai mari la o eficienta mult mai scazuta. Pozitia noastra este de a ne opune acestei legi in aceasta forma", a declarat George Dirca.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a venit, pe 24 aprilie la Parlament, pentru a depune in Senat proiectul Legii salarizarii, semnat de 205 parlamentari PSD si ALDE.

"Pana la 1 iulie ea trebuie sa fie in vigoare. Eu cred ca atat cat a mai ramas din luna aceasta si luna viitoare urmeaza sa dezbatem legea. Mai ramane luna iunie, in care ne luam marja ca poate fi atacata la CCR sau poate fi retrimisa la Parlament de presedintele Iohannis, pentru ca vrem sa o aplicam de la 1 iulie", a spus ministrul atunci.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#legea salarizarii Senat vot , #legea salarizarii