CSM ii cere lui Iohannis sa retrimita Legea salarizarii in Parlament

Luni, 12 Iunie 2017, ora 17:17
3338 citiri
CSM ii cere lui Iohannis sa retrimita Legea salarizarii in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, luni, sa trimita o sesizare presedintelui Klaus Iohannis prin care ii cere sa intoarca in Parlament Legea salarizarii, invocand diferentele mari dintre veniturile procurorilor si cele ale judecatorilor.

Propunerea a venit din partea magistratilor care repezinta judecatoriile in CSM si din partea procurorilor din Consiliu care ii reprezinta pe procurorii Parchetelor de pe langa judecatorii.

CSM a ajuns la aceasta decizie dupa ce a analizat veniturile judecatorilor de la judecatoriile din tara si a observat ca in noua lege salariile ar fi mult mai mici in comparatie cu veniturile judecatorilor de la tribunale.

Totodata, membrii CSM au invocat ca diferentele dintre salariile procurorilor si cele ale judecatorilor, in conditiile noii legi, sunt semnificative.

Procurorul general Augustin Lazar a adresat, joi, scrisori presedintelui Klaus Iohannis, presedintei ICCJ si Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR in legatura cu Legea salarizarii, considerand ca diferentele de salarizare intre procurori si judecatori sunt neconstitutionale, avand in vedere ca, in conformitate cu deciziile Curtii, "procurorii au, ca si judecatorii, statut constitutional de magistrati".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis insa, vineri, ca nu sunt intrunite conditiile pentru sesizarea Curtii Constitutionale.

Iata toate stirile pe tema Legii salarizarii

De asemenea, Asociatia Procurorilor din Romania a sesizat presedintele Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea Legii salarizarii, intrucat prin adoptarea acestei legi se creeaza o diferenta de statut financiar intre procurori si judecatori.

Pe aceste subiect, mai poti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#CSM Legea salarizarii Parlament, #CSM Iohannis Legea salarizarii Parlament, #retrimitere Lege salarizare Parlament , #legea salarizarii