Ziare.com

FSLI: Legea cadru de salarizare nu va intrare in vigoare inainte de 2014-2015

de Alina Bardas
Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 17:55

   

FSLI: Legea cadru de salarizare nu va intrare in vigoare inainte de 2014-2015
Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), prezent joi la negocierile pe salarizare dintre sindicate, patronate si Ministerul Muncii, sustine ca nu intelege de ce Guvernul vrea sa isi angajeze raspunderea pe Legea Salarizarii.

"Nu stim de acest Guvern vrea sa isi angajeze raspunderea, atat timp cat, cred eu, Legea cadru de salarizare nu va intrare in vigoare inainte de 2014-2015. Nu inteleg de ce Guvernul insista sa pastreze salariul minim atat de jos, in conditiile in care nici la privat nu sunt salarii asa de mici.

Am facut niste observatii pe text, in 2010 s-au dat niste salarii compensatorii. Avem pormisiunea ca acest lucru se va intammpla si in 2011. Cei care depasesc 30% la sporuri sa primeasca banii astfel", a declarat Hancescu.

Liderul sindical a precizat si ca a facut propunerea ca in invatamantul superior sa se acorde un premiu de excelenta, iar la preuniversitar sa se acorde un premiu de performanta, la valoarea unui salariu de baza.

"In momentul de fata salariul mediu net in invatamant este 1.693 de lei. Sunt colegi cu un salariu de 600-700 de lei. A fost o solicitare, nu stim daca Guvernul va accepta", a adaugat acesta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1503 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa se dea un premiu de excelenta si pentru numarul de la chiloti , sutien , pantaloni si camasa !

E PE BUNE SI E VB . DE O DIPLOMA SI O INSIGNA CE SE POATE ACORDA ANUAL SAU SAPTAMANAL SI LA UNIVERSITAR SI LA PREUNIVERSITAR IN LOCUL ALTOR SPORURI .

 

Un lider de sindicat cu idei din STATIUL SOCIAL !. Deci un POMANAGIU !.

Tara de MITICI, de cersetori. In locul primei de exceleta sa se dea O DIPLOMA, si in locul celui de performanta O INSIGNA.
In rest, omul munceste pentru salariu nu pentru alte sporuri.
La scolile particulare ce prime se acorda ?. Cum se acorda salariul ?
Bugetarii sunt privilegiati ? De ce ?.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor