Gorghiu cere PNL sa nu atace Legea salarizarii la CCR ca PSD sa-si piarda electoratul: Va fi un esec

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 21:36
4048 citiri
Gorghiu cere PNL sa nu atace Legea salarizarii la CCR ca PSD sa-si piarda electoratul: Va fi un esec
Foto: Arhiva Facebook/Alina Gorghiu

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat ca va recomanda PNL sa nu atace Legea salarizarii unitare la Curtea Constitutionala, "pentru ca este responsabilitatea exclusiva a PSD", sustinand ca "nu mai e mult pana cand se va vedea ca e o simpla promisiune electorala a PSD si va fi un esec".

Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, la Timisoara, ca "personajul cheie si plin de entuziasm" la votul privind Legea salarizarii a fost Liviu Dragnea, adaugand ca "amanarea pentru anul viitor a majorarii salariilor poate fi dezamagitoare pentru electoratul PSD".

"Salarizarea unica a fost adoptata, astazi, in Camera Deputatilor. Personaj cheie si plin de entuziasm a fost domnul Liviu Dragnea. Am vazut o lege a salarizarii care s-a schimbat in punctele esentiale si s-a amanat pe anul viitor sau pentru totdeauna. Amanarea pentru anul viitor a majorarii salariilor poate fi dezamagitoare pentru electoratul PSD si s-a indus o stare de incertitudine. Cel mai probabil va depinde de rezultatele economice din 2017", a spus Gorghiu.

Ea a mai spus ca PNL nu ar trebui sa atace la Curtea Constitutionala aceasta lege si ca personal va recomanda Biroului Politic National al partidului sa nu faca acest lucru.

"Ca demers politic nu cred ca PNL ar trebui sa atace aceasta lege la CCR. Abia azi s-a adoptat, vom lua o decizie in primul Birou Politic National. Voi recomanda sa nu o facem, pentru ca este responsabilitatea exclusiva a PSD. Nu mai e mult pana cand se va vedea ca e o simpla promisiune electorala a PSD si va fi un esec", a spus Gorghiu.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizarii, cu 188 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva" si 47 de abtineri.

Proiectul de lege va merge la presedintele Romaniei pentru promulgare in cazul in care nu va fi atacat la Curtea Constitutionala, insa USR a anuntat de marti seara, dupa adoptarea raportului in Comisia de munca a Camerei, ca intentioneaza sa sesizeze CCR in privinta Legii salarizarii, despre care a spus ca nici acum nu se cunoaste impactul bugetar, iar membrii Guvernului "improvizeaza" pentru ca nu stiu acest lucru.

Dragnea, despre Legea salarizarii: Vor fi cresteri spectaculoase, mai mari decat am discutat initial

Scandal in Parlament pe Legea salarizarii: E o lege de rahat! O sa inchidem tara asta si plecam!

Haos cu Legea salarizarii: Medicii si profesorii nu vor primi, de la 1 ianuarie, majorarile promise

Legea salarizarii vine la pachet cu transferarea la angajat a tuturor contributiilor. Efectul? Majorarile entuziaste, neutralizate in mare parte de taxe

Legea salarizarii: Sindicalistii pregatesc proteste si se duc la biserica pentru ca Iohannis s-o retrimita la Parlament

Tariceanu, despre Legea salarizarii: Profesorii au patru luni de vacanta. Unele majorari nu sunt justificate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Gorghiu PNL CCR Legea Salarizarii , #legea salarizarii