Iohannis a promulgat Legea salarizarii pentru "imbunatatirea nivelului de trai al romanilor"

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 13:07
15215 citiri
Iohannis a promulgat Legea salarizarii pentru "imbunatatirea nivelului de trai al romanilor"
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea salarizarii.

Administratia Prezidentiala transmite ca seful statului "a semnat miercuri decretul de promulgare al Legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice", deoarece "sustine necesitatea de crestere a veniturilor salariale, in mod sustenabil, pentru imbunatatirea nivelului de trai al romanilor".

Klaus Iohannis mai sustine ca este "evident faptul ca Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa introduca ordine in sistemul public de salarizare, astfel incat sa fie eliminate inechitatile si disfunctionalitatile salariale".

Totodata, in comunicat se mai arata ca presedintele "sustine necesitatea unei cresteri sustenabile a salarizarii in sectorul bugetar, care sa asigure motivatiile adecvate si performantele necesare din partea tuturor beneficiarilor".

In continuare, presedintele subliniaza ca Legea salarizarii este asumata de PSD si ca Guvernul si Parlamentul trebuie sa corecteze "aspectele problematice ale legii".

Luna trecuta, Iohannis spunea ca PSD trebuie sa-si asume legea

Citeste si Economia sta pe o bomba cu ceas - Ce va face PSD?

"Legea salarizarii in sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental si parlamentar, de catre Partidul Social Democrat, ca parte esentiala a programului de guvernare al actualei coalitii politice.

In acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE sa asigure dezvoltarea echilibrata si sa concilieze obiectivul de crestere a salariilor cu cel de pastrare a stabilitatii macroeconomice si bugetare a Romaniei.

Presedintele Romaniei atrage atentia ca aspectele problematice ale legii se impun a fi corectate de Guvern si Parlament de-a lungul perioadei de aplicare a legii. Coalitia aflata la guvernare are obligatia sa se asigure ca legea salarizarii va produce rezultate conform promisiunilor facute, fara a genera dezechilibre in economie si implicatii negative asupra bugetului public.

In acest sens, aplicarea legii trebuie corelata cu angajamentele Romaniei din Pactul de Stabilitate si Crestere, in vederea pastrarii deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB", mai transmite Administratia Prezidentiala.

Nu in ultimul rand, presedintele mentioneaza ca legea ar trebui sa rezolve problemele din sectorul public fara a crea altele.

"Aceasta lege ar trebui sa rezolve problemele salariale existente in sectorul public, fara sa creeze altele. Orice ajustari ulterioare, menite sa asigure spatiul bugetar destinat salarizarii, trebuie sa fie facute in mod transparent, credibil si responsabil, fara a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investitiile si proiectele de infrastructura asumate la nivel guvernamental", mai noteaza Administratia Prezidentiala.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Rareș Bogdan vrea neapărat candidat unic la Capitală, pentru a funcționa coaliția: „Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui Tuţă şi Hopincă”
Rareș Bogdan vrea neapărat candidat unic la Capitală, pentru a funcționa coaliția: „Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui Tuţă şi Hopincă”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, 22 aprilie, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă vor să mai funcţioneze coaliţia, crede că e nevoie să aibă mintea la ei şi...
#Iohannis promulgat Legea salarizarii, #Legea salarizarii promulgata, #Iohannis legea salarizarii , #legea salarizarii