Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 13:02
26783 citiri
Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei
Foto: Arhiva/Ziare.com

Cel mai mic salariu din Primaria Slatina a ajuns la 2.000 lei, net, dupa ce consilierii locali au aprobat hotarari care au vizat cresterea veniturilor angajatilor municipalitatii, conform prevederilor Legii salarizarii personalului platit din fonduri publice.

Juristul Primariei Slatina, Mihaela Otincelescu, a declarat, miercuri, ca media cresterilor salariale se situeaza intre 500 si 600 lei, pentru fiecare salariat, fiind vorba de o egalizare a veniturilor.

"Incepand cu 1 iulie 2017, cresterile salariale sunt substantiale. Potrivit legii 153, incepand cu aceasta data, revine exclusiv consiliului local atributul de a stabili salariile pentru toti functionarii din cadrul aparatului de specialitate si al serviciilor publice. Ca medie a cresterilor salariale pentru toti functionarii este situata undeva intre 500-600 lei, pe salariat. Prin hotararile aprobate, marti, au fost egalizate salariile la nivelul aparatului de specialitate si al serviciului public, nemaiexistand diferente intre salariati decat cu privire la vechime", a afirmat Mihaela Otincelescu.

Ea a adaugat ca salariul minim net din primarie se va apropia de 2.000 lei.

"Un salariat poate castiga plecand de la un coeficient de 1,6 aplicat la salariul minim pe economie si pana la coeficientul de 8, cat are viceprimarul. Un functionar public debutant se poate astepta la un salariu de aproape 2.000 lei net", a mai declarat Otincelescu.

Cresterile salariale vor fi resimtite de angajatii municipalitatii inca de la incasarea venitului aferent lunii iulie, reprezentantii primariei precizand ca "pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar".

"Suntem printre putinele primarii din tara care aplica Legea 153, incepand cu 1 iulie 2017. Noi am avut prinse aceste sume, in bugetul local, inca din luna aprilie, de la aprobarea bugetului, iar pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar si nu s-au facut rectificari bugetare pentru stabilirea acestor salarii", a mai spus Mihaela Otincelescu.

Totodata, a crescut si indemnizatia lunara a consilierilor din cadrul Consiliului Local Slatina, acestia urmand sa incaseze pana la aproape de 900 lei. Potrivit unei hotarari ce vizeaza modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Local al municipiului Slatina, "pentru participarea la sedintele Consiliului Local si ale comisiilor de specialitate, consilierii locali au dreptul la o indemnizatie maxima lunara de 10% din indemnizatia lunara a primarului municipiului Slatina, exclusiv majorarile prevazute la art. 16 alin. 2 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice".

Cum salariul primarului a crescut si se apropie de 9.000 lei, indemnizatia consilierilor locali care vor participa la toate sedintele legislativului se va apropia de suma de 900 lei, pe luna.

Slatina este orasul care a fost condus 8 ani de Darius Valcov, actualmente apropiat al lui Liviu Dragnea. Valcov este cel care a facut evaluarea pe baza careia a fost dat jos Guvernul Grindeanu iar fostul premier a acuzat ca s-a ajuns ca Valcov, care este anchetat in mai multe dosare de coruptie, sa aiba propriul birou in Palatul Victoria.

Amintim ca functionarii publici au protestat fata de Legea salarizarii, nemultumiti de faptul ca, veniturile functionarilor publici din primarii si consilii judetene nu vor mai fi stabilite prin lege, ci prin decizie a Consiliului Local.

Reprezentantii sindicatelor atrageau atentia ca, astfel, salariile functionarilor din administratia locala vor depinde de cat de obedienti vor fi fata de primar sau de consilierii locali. Practic, prin noua lege salariile functionarilor vor putea fi stabilite oriunde intre salariul minim pe economie si salariul viceprimarului.

Presedintele PSD Liviu Dragnea le-a raspuns atunci protestatarilor ca "vor fi la cheremul comunitatii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#legea salarizarii salarii primarii Slatina, #salariu primar Slatina mare , #legea salarizarii
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
bravo primarului si tuturor celor din primarie !
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5