Legea salarizarii imbogateste alesii locali. Unii primari si-au tras salarii aproape cat Iohannis

Marti, 08 August 2017, ora 11:49
5360 citiri
Legea salarizarii imbogateste alesii locali. Unii primari si-au tras salarii aproape cat Iohannis
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarii si sefii de Consilii Judetene au ajuns sa aiba salarii similare cu cel al presedintelui Klaus Iohannis, in urma Legii salarizrii unice, intrata in vigoare la 1 iulie.

Potrivit unui articol din actul normativ, primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de CJ care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile pot beneficia de cresteri ale indemnizatiilor cu 25%.

In ultima perioada, in toata tara au avut loc sedinte ale consiliilor judetene si locale pentru stabilirea noilor salarii, ce ajung pentru unii alesi locali la peste 16.000 de lei, scrie Romania libera. Spre comparatie, presedintele Romaniei primeste, de la 1 iulie, un salariu lunar brut de 17.400 de lei.

Asadar, unul dintre cei mai bine platiti bugetari din Romania a devenit primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PNL), care va avea salariul brut de 16.313 de lei, in timp ce pentru viceprimari venitul brut a ajuns 14.500 lei lunar.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel (PNL), va incasa un salariu de 16.313 lei brut.

Primarul Slatinei, Emil Mot (PSD), va avea un salariu de 12.000 de lei, iar presedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu (PSD), va incasa peste 15.000 de lei.

Vicepresedintii Ioan Ciugulea si Virgil Delureanu ajung la 14.500 lei (o indemnizatie lunara de incadrare de 11.600 lei, plus majorarea de 2.900 lei pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana).

Mihai Chirica, primarul Iasului, va incasa lunar un salariu brut de 13.000 de lei, iar un viceprimar va lua 11.600 de lei. Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa (PSD), va avea un salariu de 13.000 de lei.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan (PNL), si presedintele Consiliului Judetean Bihor, Pasztor Sandor (UDMR), vor incasa un salariu de 13.050 de lei brut.

In Bistrita, cea mai mare crestere, de aproape trei ori fata de salariul pe care il incaseaza in prezent, se inregistreaza in cazul primarului Ovidiu Cretu (PSD). Incepand din luna august, el va avea o indemnizatie de 13.050 de lei fata de 4.200 cat castiga in prezent.

In Prahova, Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean, va incasa lunar 13.500 de lei brut, iar vicepresedintii CJ circa 11.500 de lei brut. Secretarul judetului va avea un salariu brut cuprins intre 9.650 de lei - 10.500 de lei, iar arhitectul judetului intre 9.100 - 10.100 de lei.

In ceea ce il priveste pe primarul Alexandriei, Victor Dragusin (PSD), acesta va avea un salariu de 13.050 de lei brut.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#salarii primari, #salarii alesi locali, #salariu presedinte Consiliu Judetean , #legea salarizarii