Legea salarizarii unitare: Ce spor vor avea angajatii cu doctorat

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 19:45
28949 citiri
Legea salarizarii unitare: Ce spor vor avea angajatii cu doctorat
Foto: Ziare.com

Angajatii bugetari care detin titlul stiintific de doctor beneficiaza de un spor lunar de 50 la suta din valoarea salariului mimim brut pe tara, potrivit noului proiect al Legii salarizarii unitare.

La sectiunea "Alte drepturi salariale", sunt specificate "drepturile salariale pentru detinerea titlului stiintific de doctor".

Astfel, angajatii care detin titlul stiintific de doctor "beneficiaza de o indemnizatie lunara pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detine titlul".

Concret, orice angajat care are titlul de doctor si va profesa in domeniul in care a obtinut doctoratul are garantat un spor lunar de 625 de lei brut - in acest moment -, care insa va creste odata cu cresterea salariului minim.

La acelasi articol se precizeaza insa ca personalul didactic care obtine gradul didactic I prin echivalare nu primeste sporul pentru titlul stiintific de doctor.

"Cadrele didactice opteaza in favoarea sporului pentru titlul stiintific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I", se mai arata in proiectul de lege.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, luni, de a ales sa amane cu o saptamana depunerea Legii salarizarii in Parlament, mentionand ca aceasta trebuie "sa mai stea la dospit" in Saptamana Mare si ca "din cand in cand" mai ia si el decizii, trecand peste anuntul facut anterior de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Citeste toate stirile despre legea salarizarii

Citeste mai multe pe subiectul Legii salarizarii unitare:

F.N.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#angajati doctorat spor salariu, #angajati doctorat spor Legea salarizarii unitare, #sporuri Legea salarizarii unitare , #legea salarizarii