Legea salarizarii unitare: Grindeanu, Dragnea si Tariceanu vor castiga, de fapt, mai mult decat se credea initial

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 19:07
6147 citiri
Legea salarizarii unitare: Grindeanu, Dragnea si Tariceanu vor castiga, de fapt, mai mult decat se credea initial
Foto: Ziare.com

Salariile premierului si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului vor fi mai mari decat se credea initial, dupa punerea in consultare publica a proiectului Legii salarizarii unitare. De asemenea, vor creste considerabil si salariile parlamentarilor.

Astfel, desi saptamana trecuta se stia ca premierul, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului vor avea un salariu lunar brut de 15.950 de lei, acestia vor castiga, potrivit Anexei V a proiectului de lege, cate 16.675 de lei brut.

Salariul este insa mai mic decat in prezent, cand cei trei au salarii brute lunare de 21.540 de lei, asemenea presedintelui.

Acesta din urma va castiga 17.400 de lei brut, lunar, potrivit noului proiect de lege.

De asemenea, daca saptamana trecuta stiam ca un parlamentar fara functie va castiga 11.600 de lei brut, potrivit proiectului prezentat luni, suma este de 13.050 de lei, dublu fata de cat primeste in prezent.

In ceea ce ii priveste pe ministri si pe Avocatul Poporului, acestia vor avea un salariu lunar brut de 15.225 de lei.

Iata si cat vor castiga patriarhul si sefii SRI, SIE si STS

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, luni, de a ales sa amane cu o saptamana depunerea Legii salarizarii in Parlament, mentionand ca aceasta trebuie "sa mai stea la dospit" in Saptamana Mare si ca "din cand in cand" mai ia si el decizii, trecand peste anuntul facut anterior de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Citeste toate stirile despre legea salarizarii

Citeste mai multe pe subiectul Legii salarizarii unitare:

F.N.

#salarii premier Legea salarizarii, #salarii Legea salarizarii unitare, #salarii presedinti Camere Legea salarizarii unitare , #legea salarizarii