Motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea Salarizarii

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 15:49
1573 citiri
Motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea Salarizarii
Foto: Arhiva

Opozitia va depune o noua motiune de cenzura daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe noua lege a salarizarii unitare prin care se va "statua diminuarea salariilor cu 25%", potrivit unei declaratii de joi a purtatorului de cuvant al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan.

"In conditiile in care prin Legea salarizarii unitare nu se va face altceva decat se va statua diminuarea salariilor cu 25%, nu vom fi de acord si vom face tot ce va tine de noi sa blocam aceasta lege. Daca ea va fi facuta prin angajarea raspunderii, sunt convins ca la nivelul partidelor de Opozitie se va lua decizia depunerii unei motiuni de cenzura.

E pozitia mea deocamdata, dar sunt convins ca se va proceda asa, fiindca nu putem fi de acord ca tot haosul din Romania sa fie pus pe umerii profesorilor, medicilor, functionarilor publici si a tuturor celor care au functii publice", a mai spus Radu Moldovan, intr-o conferina de presa, citat de Mediafax.

"Legile nu au trecut nici de Guvern. In afara de Legea pensiilor, care e acum la Camera dupa ce a trecut de Senat, nicio alta lege nu e la Parlament. Cu Legea salarizarii unitare nici ei (Guvernul - n.r) nu stiu ce fac. Asadar, nici noua lege a salarizarii unitare, nici cea a bugetului de stat nu au ajuns la Parlament si e o minciuna sfruntata sa spui ca Parlamentul blocheaza niste legi pe care nici macar nu le are fiindca nu au trecut de Guvern", a adaugat deputatul.

Proiectul rectificarii de buget va fi aprobat luni in Guvern

Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, a afirmat miercuri ca proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni, intr-o sedinta de Guvern care va incepe la ora 10.00, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social.

Premierul Emil Boc a anuntat la inceputul saptamanii ca proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului.

Proiectul rectificarii de buget va fi aprobat luni in Guvern

De asemenea, Boc a declarat, miercuri, la finalul consultarilor cu parlamentarii puterii ca a selectat de la acestia mai multe recomandari, propuneri sau diverse informatii utile, de care Guvernul va tine cont in elaborarea variantei finale a Legii Salarizarii unitare.

Salariul minim de 670 de lei in 2011- "o varianta de lucru", spune Boc

"Urmeaza sa ne consultam cu partenerii sociali si externi astfel incat, in graficul anuntat, legea sa fie pe masa Parlamentului. Veti avea la inceputul saptamanii viitoare legea, acum sunt mai multe variante de lucru", a declarat premierul la finalul consultarilor cu senatorii si deputatii PD-L, UDMR, UNPR si ai minoritatilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#legea salariarii unice emil boc, #legea salarizarii raspundere Guvern, #legea salarizarii unice invatamant , #legea salarizarii
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Boace, trebuia sa ramai la coasa...