PSD a contestat Legea cadru a salarizarii la CCR

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 15:56
533 citiri
PSD a contestat Legea cadru a salarizarii la CCR
Foto: livenews.ro

PSD a depus, joi, la Curtea Constitutionala, o sesizare privind neconstitutionalitatea Legii cadru a salarizarii, reclamand incalcarea mai multor articole din Constitutie.

Senatorul PSD Dan Sova a declarat pentru Mediafax, ca legea cadru a salarizarii contravine articolului 53 din Constitutie, care face referire la restrangerea temporara a unor drepturi.

PSD invoca in sprijinul contestatiei si decizia Curtii Constitutionale, care a statuat ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor poate fi constitutionala numai daca este valabila pana la 31 decembrie 2010.

De asemenea, in contestatia PSD se face trimitere si la articolul 44 din Constitutie, coroborat cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Social-democratii apreciaza ca reducerea peste o anumita limita sau peste o anumita perioada a drepturilor salariale este considerata incalcare a dreptului la proprietate, lucru confirmat si de mai multe instante de drept comun, care au dat castig de cauza in procesele indreptate impotriva reducerii cu 25%.

Motiunea de cenzura a picat: Niciun parlamentar nu a votat

Decizia PSD vine dupa ce motiunea de cenzura intitulata "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil", initiata de 204 parlamentari ai Opozitiei, a fost respinsa, joi, de Parlament, in conditiile in care niciun parlamentar nu a votat, dupa incidentul in care un barbat, angajat al TVR, a protestat aruncandu-se de la balcon.

Nici dezbateri asupra motiunii nu au avut loc, sedinta plenului reunit fiind suspendata dupa producerea incidentului si reluata doar pentru incheierea procedurii prin vot. Parlamentarii opozitiei s-au retras de la sedinta dupa incident.

Dupa angajarea raspunderii Guvernului, in 14 decembrie, pe cele doua legi privind salarizarea, opozitia a depus doua motiuni de cenzura - una pe legea salarizarii pe 2011 si cealalta pe legea-cadru a salarizarii unitare.

Prima dintre aceste motiuni de cenzura, vizand legea salarizarii pe 2011, a fost respinsa luni.

Sesizarea PNL privind Legea Salarizarii, dezbatuta de CCR pe 28 decembrie

Curtea Constitutionala va lua in discutie, in 28 decembrie, sesizarile formulate de parlamentari PNL pe legile privind salarizarea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#PSD contestatie Curtea Constitutionala, #legea cadru salarizare , #legea salarizarii