Ziare.com

Salariile bugetarilor in 2011: Cresc, dar raman mai mici ca in 2010

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 11:07

   

Salariile bugetarilor in 2011: Cresc, dar raman mai mici ca in 2010
Salariile bugetarilor vor creste in 2011 cu 15%, dar vor ramane oricum cu 13,7% mai mici fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern cu 25%.

In 2011, bugetarii nu prea vor avea motive sa se bucure, pentru ca, dupa majorarea initiala din ianuarie, salariile nu vor mai creste pana la sfarsitul anului, potrivit legii salarizarii, informeaza Mediafax.

Legea a fost discutata in sedinta de miercuri a Guvernului si va fi trimisa spre consultari reprezentantilor Fondului Monetar International, inainte sa fie adoptata.

Cresterea se raporteaza la luna octombrie 2010, pentru ca atunci au fost finalizate toate masurile de reduceri salariale, motiv pentru care cresterea salariala va face ca salariile sa fie in continuare mici.

In plus, angajatii din sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete de masa, cadou si de vacanta, iar munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele de sarbatori va fi compensata numai cu timp liber, informeaza Mediafax.

Masura ii vizeaza pe angajatii sin institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii.

Curtea Constitutionala a dat aviz pentru taierea salariilor bugetarilor cu 25% pentru o perioada temporara, pana la 1 ianuarie, fiind invocata starea de urgenta prevazuta la articolul 53 din Constitutie.

Proiectul legii salarizarii va fi adoptat luni de Guvern, in vederea angajarii raspunderii in Parlament.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3939 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ASTA NU NII MARIRE

Este recuperare a 15% din cei 25% .
Deci guvernul mai este dator cu 10% si apoi incep maririle!!!!

 

13.75

daca mai adauga 10%, salariile nu ajung la nivelul dinaintea taierilor. prin cresterea cu 15% salariile sunt, in continuare, cu 13.75% mai mici (magica formula este 1-0.75*1.15).
Si, cu toate acestea, salariile ar mai trebui sa creasca cu ... 15.94% (desigur, 1/0.8625) pentru a ajunge la nivelul lor de dinaintea taierilor.

Daca ar fi sa ajunga acum la nivelul din iunie 2010, ar trebui sa creasca cu 33,3% (formula magica: 1/0.75)

Ce se va intampla, de fapt? In momentul in care vor ajunge, totusi, la celasi nivel, guvernantii vor afirma ca au crescut salariile cu 25% si inca 6% peste aceasta valoare! In fata electoratului naiv va suna frumos, dar asta va insemna ca salariile au reusit sa stagneze in toata aceasta perioada, cu scaderi semnificative in mijlocul perioadei.

Si, nu uita: vorbim doar de salarii aici, nicidecum de venituri, care au scazut mult mai dramatic (uneori meritat), si nu-si vor reveni curand!

Salariile bugetarilor sant platite din taxe

Daca ei si statul nu colecteaza taxe de unde mariri de salarii.Ce parere au bugetarii despre someri si alte categorii care nu au ce mariri sa ceara?Exista un proverb:Ce semeni aceea culegi.Noi nu semanam dar vrem sa culegem.Pica para malaiata.....

nu sunt de acord cu tine

eu, de exemplu lucrez in domeniul sanatatii, si-mi cistig banii de pe urma veniturilor (ca de altfel toti care lucram in acest sistem) cistigate ca si realizari (exceptie fac institutele). mai concret, daca nu realizam servicii medicale (raportat la numarul de bolnavi externati) nu luam bani. e crunt sa auzi ca la stat nu-ti incasezi banii desii ai muncit (doctrina de stat de stat: "esti la stat, esti sigur").

tactica petrom preluata de guvernanti

veniturile scad in 2010 cu 25%, cresc in 2011 cu 18% si in 2012 cu 2%. scade o data da' creste de 2 ori. ce mai vreti de nu sunteti multumiti?

 

ha ha ha ha ha ha,cresc,da prin partile esentziale ale unora!

guvernul nu stie cum sa ne mai ametzeasca si a gasit formula aceasta ,,Salariile bugetarilor in 2011: Cresc, dar raman mai mici ca in 2010 ;vor creste in 2011 cu 15%, dar vor ramane oricum cu 13,7% mai mici fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern cu 25%."rezulta de aicea vreo crestere?categoric nu!mai mult acel "vor creste" intzelege cine poate!

 

cresc...........

in datorii..oameni care au facut imprumut in banci stiind ca au un salariul de....bazandu-se pe acele calcole s-au vazut pusi in situatia de a nu gasi nici o iesire economica,au facut rate ptr studiul copiilor si ptr cate altele nu faci o rata...daca ai taiat 25%din salar ai taiat exact rata care se platea la banca sau unde ai facut-o s-au gandit la asta politicienii?Au dat vreo lege care sa rezulte stoparea pltilor ratelor ptr doi ani cand salariile vor recupera cei 25?fara nici o dobanda suplimentara..?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor