Senatorii vor dezbate in regim de urgenta Legea salarizarii unitare. Opozitia cere dezbateri reale

Marti, 02 Mai 2017, ora 18:39
5756 citiri
Senatorii vor dezbate in regim de urgenta Legea salarizarii unitare. Opozitia cere dezbateri reale
Foto: Facebook / Serban Nicolae

Senatorii au aprobat, marti, la solicitarea PSD, dezbaterea in procedura de urgenta a proiectului Legii salarizarii unitare, in dezacordul Opozitiei care a solicitat "dezbateri reale". Procedura de urgenta a fost aprobata cu 69 de voturi "pentru" si 34 "impotriva".

"Este propunerea legislativa arhicunoscuta, numita si Legea salarizarii unitare in sistem bugetar. Ea este de cateva luni in dezbatere publica, a fost depusa acum o saptamana in mod formal. Va solicit adoptarea procedurii de urgenta, ceea ce permite simplificarea si urgentarea procedurilor, avand in vedere ca o buna parte din dezbateri in spatiul public s-au facut.

Nu are rost sa prelungim in mod nejustificat o astfel de dezbatere, inainte de a intra in comisii. Unele dintre masuri ar urma sa intre in vigoare la 1 iulie 2017", a afirmat liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae.

"Noi credem ca ar trebui sa respingem aceasta propunere", a spus senatorul USR Florina Presada, precizand ca e de parere ca acest proiect "trebuie sa stea cat mai mult in Parlament, cel putin in procedura normala", astfel incat sa existe dezbateri reale pe marginea lui.

"Stiu ca a stat in dezbatere publica la sediul PSD si ati dat un mail la dispozitie. Daca la dumneavoastra s-a putut sa se primeasca amendamente, cred ca de bun simt ar fi sa avem o procedura de dezbatere cat mai ampla si cat mai serioasa in Parlament, ca sa nu dam vreun rasol, asa cum ne asteptam. V-as ruga sa ne gandim la modul foarte serios daca ne mai putem permite sarada asta - aruncam proiectul in Parlament, facem repede dezbatere, de fapt nu o facem si iesim cu un proiect care este deja sortit esecului", a afirmat la randul sau si senatorul PNL Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PMP Traian Basescu a afirmat ca ar fi o "mare eroare" discutarea in procedura de urgenta a proiectului Legii salarizarii unitare, propunand ca aceasta "sa mearga in procedura normala cu avizare de la toate comisiile".

"Eu v-as propune pentru a implica toti senatorii in dezbaterea acestei legi ca toate comisiile sa dea aviz, indiferent care este principalul obiect de activitate. Nu radeti domnilor! Altfel v-as putea propune sa dezbatem articol cu articol in plen si n-o sa va placa.

In plus am observat ca mergeti pe principiul sa mergem cu mare viteza si cu nebagare de seama. Discutam de Legea salarizarii si eu propun ca aceasta lege sa mearga in procedura normala cu avizare de la toate comisiile, inclusiv comisiile de dezvoltare strategie economica, spre exemplu", a sustinut senatorul PMP Traian Basescu.

In replica, Serban Nicolae a spus ca prevederile propunerii legislative sunt deja cunoscute de parlamentari.

"Faptul ca o asemenea propunere legislativa nu mai e anuntata de presedintele Romaniei de la Palatul Cotroceni eu spun ca e un lucru bun, pentru ca totusi Parlamentul este unica autoritate legiutoare a tarii.

Pe de alta parte eu constat, din luarile de cuvant, ca avem colegi foarte bine informati si foarte in tema cu aceasta propunere legislativa, ba chiar se fac predictii in legatura cu ineficienta sau inaplicabilitatea ei, ceea ce inseamna ca se sustine afirmatia mea ca aveti cunostiinta de aceasta propunere, ca ati aprofundat-o si ca suntem gata pentru a o putea dezbate in Parlament", a sustinut Serban Nicolae.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#legea salarizarii unitare procedura urgenta , #legea salarizarii