USR strange semnaturi pentru a contesta Legea salarizarii la CCR

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 07:05
2067 citiri
USR strange semnaturi pentru a contesta Legea salarizarii la CCR
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul USR Cristian Seidler a anuntat ca parlamentarii formatiunii politice din care face parte strang semnaturi pentru a contesta Legea salarizarii la CCR.

El a precizat ca nici pana acum nu se cunoaste impactul bugetar al legii, iar membrii Guvernului "improvizeaza" pentru ca nu stiu acest lucru.

"Cu siguranta vom face lucrul acesta (strang semnaturi - n.red.). Astazi am si lansat catre juristii nostri in lucru sa stranga toate motivele de neconstitutionalitate din aceasta lege (...) Noi am avut o dezbatere publica cu sindicatele, chiar raportat la prima forma a legii si deja de atunci si noi si sindicatele am spus ca aceasta lege este neconstitutionala din mai multe motive.

Unul, principal, este ca daca ne uitam chiar si acum in forma legii, acolo scrie nu are impact bugetar pe anul curent iar pentru urmatorii patru ani la impact bugetar nu este completat nimic. Guvernul habar nu are de fapt si improvizeaza raportat la impactul bugetar al acestei legi", a declarat deputatul USR la finalul dezbaterilor din Comisia de munca pe Legea salarizarii.

Cristian Seidler a criticat Legea salarizarii remintind ca i-a cerut demisia Olgutei Vasilescu din functia de ministru al Muncii.

"Este marca Olguta Vasilescu. Dupa ce nu a terminat cartierul chinezesc, dupa ce nu a terminat stadioanele din Craiova, dupa ce nu a terminat de asfaltat jumatate de oras, a venit cu o lege pe care nu o termina si ea este intr-o continua dinamica, din eroare in eroare pana la victoria finala. Aceasta este Olguta Vasilescu si de aceea i-am cerut demisia din functia de ministru al Muncii", a aratat Seidler.

Membrii Comisiei de munca a Camerei Deputatilor au adoptat raportul privind Legea salarizarii cu 15 voturi favorabile, doua impotriva si patru abtineri.

Legea urmeaza sa intre miercuri in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Legea salarizarii CCR, #USR semnaturi Legea salarizarii CCR , #legea salarizarii