Cepoi: Proiectul Legii sanatatii va fi depus la Parlament in prima parte a lunii decembrie

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 22:24
3172 citiri
Cepoi: Proiectul Legii sanatatii va fi depus la Parlament in prima parte a lunii decembrie
Foto: ghimpele.ro

Proiectul Legii sanatatii este finalizat si va fi depus la Parlament in prima saptamana a lunii decembrie, a declarat, miercuri, prof. dr. Vasile Cepoi, consilier al premierului Victor Ponta.

El a precizat ca au fost inserate in actul normativ toate propunerile rezultate in urma dezbaterilor publice organizate, precum si in urma schimbului de puncte de vedere avute cu institutiile internationale - Comisia Europeana, Banca Mondiala, Fondul Monetar International.

"Urmeaza sa facem o alta prezentare publica, in primul rand in Consiliul Consultativ constituit cand a inceput demersul de elaborare a proiectului de lege. Apoi avem in plan sa prezentam proiectul de act normativ din nou in Comisiile de sanatate ale Parlamentului, dar si in Comisiile administrative si cele de finante din Parlament, si in forma actuala vom prezenta proiectul si coalitiei partidelor aflate la guvernare. Dupa toate aceste parcursuri proiectul de lege va fi depus la Parlament in prima saptamana a lunii decembrie", a aratat Vasile Cepoi.

In legatura cu punctele importante din lege, acesta a reamintit organizarea sistemului de sanatate cu reorganizarea spitalelor, cresterea nivelului de competenta a medicilor de familie si a implicarii lor in rezolvarea problemelor de sanatate, dar si reducerea birocratiei, construirea infrastructurii pentru cresterea calitatii in domeniul sanatatii.

Privitor la pachetele de servicii medicale, prof. dr. Vasile Cepoi a mentionat ca acestea vor fi construite pe principiul acoperirii serviciilor cele mai scumpe pe care nu si le-ar putea permite sa le plateasca asiguratii.

In prezent se lucreaza la aceste pachete si urmeaza sa se faca mai multe studii de impact, unul cu specialisti din afara, contractat cu Banca Mondiala, si un altul cu echipa care lucreaza la proiect.

Presedintele Traian Basescu i-a spus miercuri ministrului Sanatatii, Raed Arafat, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie, ca are o singura rugaminte la el referitoare la legea sanatatii, punctand ca spera ca aceasta sa fie depusa la Parlament pana in luna decembrie.

"Nu am decat o singura rugaminte la dvs - Legea sanatatii. S-a ratat in ianuarie, poate pana in decembrie reusim sa o depunem la Parlament", a declarat Basescu, la ceremonia de investitura a lui Arafat.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#legea sanatatii decembrie, #Vasile Cepoi Legea Sanatatii , #Legea Sanatatii
Comentarii
Poza Moldoveanu
Moldoveanu
rank 5
Sa trezit Cepoi și mănîncă ....USTUROI !