Ghicitoarea lui Basescu: Pleaca Arafat sau ministrul Sanatatii?

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 21:42
6569 citiri
Ghicitoarea lui Basescu: Pleaca Arafat sau ministrul Sanatatii?
Foto: gov.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca daca secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat are opinii total contrare ministrului Sanatatii, atunci unul dintre cei doi trebuie sa plece.

"Cine credeti ca o sa plece? Ghici, ghicitoarea mea!", a spus Traian Basescu, la finalul unor lungi interventii telefonice la Realitatea TV.

Basescu il mustra pe Arafat si se opune angajarii raspunderii Guvernului pe legea Sanatatii

Presedintele s-a aratat nemultumit de declaratiile publice extrem de critice facute de Raed Arafat la adresa noii legi a Sanatatii, aflate in dezbatere publica de pe 28 decembrie. El a reamintit ca Sebastian Lazaroiu a trebuit sa paraseasca functia de ministru al Muncii pentru atacuri similare la adresa colegilor din Guvern, la scurt timp de la instalarea sa in fotoliul de ministru.

De altfel, si Raed Arafat a declarat in cadrul emisiunii ca se gandeste foarte serios sa isi dea demisia si sa continue sa isi expuna public propriile opinii, din afara sistemului.

"Eu cred ca pana maine trebuie sa ma gandesc foarte serios sa vorbesc din afara sistemului(...) Nu ma apar pe mine, eu maine pot sa imi gasesc un loc imediat si cu plata mai buna. Este clar ultima batalie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenta in Romania", a avertizat Raed Arafat.

Mai mult, acesta a tinut sa revina cu o interventie telefonica suplimentara, pentru a preciza ca reprosurile ce ii sunt aduse de seful statului sunt neintemeiate, cata vreme el si-a expus punctul de vedere si in interiorul Ministerului Sanatatii in ultimele 3 luni, dar fara niciun rezultat.

Raed Arafat a mai adaugat ca la noul proiect al legii Sanatatii au lucrat oameni care nu cunosc indeajuns sistemul de urgenta, nominalizandu-i pe Cristian Vladescu, Virgil Paunescu si Lucian Duta.

"Hartii s-au dat, exista un document de 4 pagini dat chiar catre domnul consilier prezidential Paunescu.

Au fost foarte multe incercari in interior. Am inceput sa vorbesc public dupa ce s-a dat aceasta idee ca sunt dusmanul privatizarii sistemului de urgenta", a mai tinut sa sublinieze Raed Arafat.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Basescu Raed Arafat, #Raed Arafat demisie, #Basescu legea sanatatii , #Legea Sanatatii