Legea preventiei in sanatate a trecut de Camera Deputatilor

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 15:41
2629 citiri
Legea preventiei in sanatate a trecut de Camera Deputatilor
Foto: Ziare.com

Propunerea legislativa privind activitatea de preventie in sanatate a fost adoptata tacit, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor, in forma initiala.

Termenul pentru dezbatere si vot final - 1 aprilie - fiind depasit, propunerea legislativa se considera adoptata, in conformitate cu prevederile art.75 alin. (2) din Constitutie si ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Camera Deputatilor este primul for legislativ sesizat.

Daca trece de Parlament, PSD va ataca la CCR Legea preventiei in sanatate

In dezbaterile din plen, deputatii Marton Arpad (UDMR) si Ovidiu Gant (minoritati) au cerut modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor in privinta adoptarii tacite.

"Daca nu mai vrem sa adoptam tacit (...), va rog sa incercati sa trimiteti o adresa conducerii acestei comisii (Comisia pentru regulament - n.red.), sa ne facem treaba si sa depunem raportul, sa avem aceleasi reglementari ca la Senat, ca sa nu mai adoptam tacit legi pe care comisiile de resort au considerat ca e bine sa fie respinse", a spus Marton Arpad.

PSD cere PNL sa retraga Legea preventiei in sanatate: Vor sa-i aduca in sapa de lemn pe romanii bolnavi

Presedintele Comisiei pentru Sanatate, Florin Buicu, a precizat ca legea trece tacit in forma depusa, desi raportul comisiei a fost de respingere.

"Proiectul depus a nascut in societatea civila un mare grad de nemultumire. Modificarile la acest proiect vor fi depuse la Senat, legea capatand din caracter organic un caracter ordinar", a explicat Buicu.

"Traim intr-o tara comunista. E timpul sa nu mai mintim" Cine si cand va fi sanctionat daca refuza preventia INTERVIU

In schimb, Lucia Varga a sustinut ca, in Comisia pentru Sanatate, amendamentele depuse de PNL, in termen, nu au fost supuse dezbaterii, incalcandu-se grav Regulamentul Camerei Deputatilor.

Proiectul de lege privind activitatea de preventie in sanatate, in forma initiala, prevede ca romanii care refuza sa participe la programele de preventie pot fi obligati sa suporte, partial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

Scandal intre Zgonea si Gorghiu pe legea preventiei in sanatate: "E inuman" vs. "E un mod josnic de a face politica"

Preventia se desfasoara in baza unei politici si a unei strategii pe termen mediu si lung, materializate sub forma unui program national de preventie multianual, care are subprograme anuale.

Politica, strategia si programul se aproba de Guvern, la propunerea Agentiei Nationale de Preventie in Sanatate, o entitate care se infiinteaza prin aceasta lege si care urmeaza sa se ocupe de acest domeniu, sub conducerea Ministerului Sanatatii. Finantarea acestor programe ar urma sa se faca de la bugetul de stat, iar sumele alocate nu pot fi mai mici decat 10% din fondurile publice alocate sistemului national de sanatate.

Cine refuza programele de preventie plateste tratamentul - PNL explica proiectul controversat

Refuzi sa participi la programele de preventie gratuite, suporti costurile tratamentelor - proiect

Orice cetatean are dreptul de a refuza participarea la programele de preventie, dar, in acest caz, spune proiectul de lege, poate suporta, partial sau in totalitate, costurile tratamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#lege preventie sanatate adoptata tacit, #lege preventie sanatate Camera Deputatilor, #Camera Deputatilor adoptat lege preventie sanatate , #Legea Sanatatii