Legea Sanatatii, dezbatuta de directiile de sanatate publica

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 17:34
1708 citiri
Legea Sanatatii, dezbatuta de directiile de sanatate publica

Dezbaterile privind Legea Sanatatii vor fi organizate, in urmatoarea saptamana, de catre directiile de sanatate publica, iar acestea vor transmite la Ministerul Sanatatii propunerile privind proiectul de lege.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut marti intr-o videoconferinta, reprezentantilor directiilor de sanatate publica sa se implice in dezbaterea noilor propuneri legislative, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat remis Ziare.com.

La intalnire, ministrul Sanatatii, impreuna cu prof. dr. Cristian Vladescu, directorul Scolii Nationale de Management Sanitar si reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si cei ai ministerului au prezentat modificarile esentiale pe care proiectul de act normativ le va aduce in sistemul sanitar, dar si prioritatile MS in acest an.

Initiatorul Legii Sanatatii: Arafat a refuzat dezbaterea, e vina lui

Discutiile pe marginea Legii Sanatatii au inceput printr-un scandal la nivel inalt, care s-a soldat cu demisia subsecretarului de stat Raed Arafat, seful de la SMURD, in urma reprosurilor facute de presedintele Traian Basescu.

Raed Arafat a criticat Legea Sanatatii, pe motiv ca aceasta introduce concurenta in domeniul Urgentelor, asigurate pana acum doar de serviciul SMURD. Acesta a avertizat ca introducerea concurentei in domeniu va diminua resursele din sistem si va duce la o scadere a calitatii serviciilor pentru pacienti. Legea Sanatatii mai prevede introducerea coplatii, dar si stabilirea unui pachet minimal pentru asigurati.

Cristian Vladescu, unul dintre initiatorii Legii Sanatatii, a declarat ca dezbaterea publica a acestui proiect a fost constant amanata din cauza lui Raed Arafat, care se opune proiectului.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Preşedintele României face miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. Preşedintele Iohannis va fi primit la ora 11:00, la Palatul...
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Sursa: Ziare.com