MS: Dezbaterea Legii Sanatatii va continua cat va fi nevoie

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 13:00
1646 citiri
MS: Dezbaterea Legii Sanatatii va continua cat va fi nevoie
Foto: Realitatea TV

Dezbaterea pe noua Lege a Sanatatii va continua atata timp cat va fi nevoie, cu toti actorii publici, a dat asigurari, vineri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Irimie.

"Perioada de dezbatere pe Legea Sanatatii va fi prelungita pana cand va fi nevoie pentru ca nu toti participantii au inteles principiile legii", a subliniat Cristian Irimie, vineri, la iesirea de la intalnirea cu reprezentantii Camerei de Comert Americane in Romania.

Basescu si-a dat foc la valiza cu Arafat

"S-a discutat despre asigurarile private si despre participarea asiguratorilor privati americani la sistemul medical din Romania. Sunt interesati sa participe la sistemul medical de la noi", a adaugat secretarul de stat din Sanatate.

La randul ei, directorul executiv al Camerei de Comert Americane in Romania, Anca Harasim, a afirmat ca noua Legea a Sanatatii continua reforma din sistemul medical romanesc: "Salutam aceasta reforma, la care vrem sa participam pentru ca este o continuare a ceea ce s-a facut pana acum in Romania".

Potrivit calendarului de consultari publicat pe pagina de Internet a Ministerului Sanatatii, pana acum au existat astfel de dezbateri cu reprezentantii Academiei de Stiinte Medicale din Romania, intre 2 si 6 ianuarie, si cu cei ai Colegiului Medicilor din Romania, Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, Colegiului Farmacistilor din Romania, Asociatiei spitalelor si cu cei ai Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania in perioada 9 - 13 ianuarie.

In perioada urmatoare, mai exact intre 16 si 20 ianuarie, dezbaterile dintre Ministerul Sanatatii si actorii publici vor continua cu liderii confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national, cu cei ai confederatiilor patronale reprezentative la nivel national si cu cei ai Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR.

Sorin Oprescu: Sistemul de urgenta ramane al statului

Dezbaterile pe actul normativ care ar urma sa reglementeze sistemul medical din Romania vor continua pana la sfarsitul lunii februarie, ultima discutie pe care o vor avea oficialii din Sanatate fiind cu Grupurile de specialitate ale Parlamentului Romaniei, intre 6 si 10 februarie.

A.T.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#dezbatere Legea Sanatatii, #Cristian Irimie secretar de stat Ministerul, #asigurari private sanatate Romania, #legea sanatatii , #Legea Sanatatii