Ponta promite ca schimba rapid Legea Sanatatii - vede spitale inchise

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 15:11
2506 citiri
Ponta promite ca schimba rapid Legea Sanatatii - vede spitale inchise
Foto:Antena 3

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a acuzat, joi, "regimul lui Traian Basescu" pentru noul proiect de Lege a Sanatatii, acuzandu-l pe seful statului de incompetenta si coruptie si spune ca, daca acest act normativ va fi adoptat in forma actuala, USL il va schimba in cateva luni dupa ce vine la Putere.

"O sa modificam eventuale prevederi ale legii si sa aducem inapoi in structurile tehnocrate persoanele care au fost indepartate in aceasta perioada, ma refer la doctorul Raed Arafat, dar si la altii mai putin cunoscuti care, refuzand sa aplice prevederi aberante ale Guvernului, au fost indepartati", a declarat Ponta intr-o conferinta de presa de la Cluj.

(...) Ca sa concluzionez, e nevoie de o dezbatere reala intre competenta unor oameni din sistem, nu doar doctorul Arafat si incompetenta si coruptia presedintelui Traian Basescu. Ceea ce tine de USL vom face pentru a bloca adoptarea in formula actuala. Daca acest lucru se va intampla, e obligatoriu ca Legea Sanatatii sa intre in pachetul legislativ al USL pentru a fi adoptat in februarie-martie 2013", a conchis Ponta.

In opinia sa, Legea Sanatatii pe care o propune Guvernul nu va putea fi aplicata in intregime, iar prevederile care vor putea fi aplicate vor aduce scurgeri de bani publici

"De ce ne opunem adoptarii prin angajarea raspunerii Guvernului - s-a dovedit ca toate aceste angajari de raspundere duc in practica la imposibilitatea aplicarii. In 2012, foarte multe din prevederile Legii Educatiei vor fi imposibil de aplicat. Nu stim cum se va aplica legea de comasare a alegerilor - sunt oameni care calculeaza ce sectii ar trebui sa stea 24 de ore deschide pentru a se vota cu cele 6 buletine.

(...) O mica parte din lege se refera la sistemul de asistenta de urgenta, la SMURD. Atacul presedintelui Traian Basescu asupra sistemului - sunt interese private care graviteaza in jurul presedintelui Traian Basescu si vor lovi intr-unul din putinele sisteme care functioneaza.

Vor fi spitale care vor intra in faliment, in special in orasele mai mici, iar cele organizate ca fundatii vor iesi de sub controlul Curtii de Conturi. Privatizarea care va rezolva toate problemele s-a dovedit o tema falsa - statul nu se poate deroba de responsabilitatea sa aiba grija de cetatenii sai", a mai acuzat Victor Ponta.

Va aduce instabilitate?

Presedintele PSD crede ca proiectul de Lege a Sanatatii e unul neclar si lasa o mare parte a din reglementari la mana ministrilor Sanatatii, fiecare putand sa schimbe dupa bunul plac.

"Din pacate, drepturile pacientilor sunt restranse in noua formula. Majoritatea covarsitoare a reglementarilor va veni prin ordin de ministru (...) avem o impredictibilitate si instabilitate a sistemului", a mai afirmat Ponta.

"Proiectul e o forma mascata de crestere a fiscalitatii - costurile raman la stat, beneficiile vor merge la privat (...) din pacate, nu toti banii colectati la fondul de asigurari de sanatate se intorc in sistem", a adaugat social-democratul.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta Legea Sanatatii, #Ponta schimbare Legea Sanatatii , #Legea Sanatatii