Ponta promite ca schimba rapid Legea Sanatatii - vede spitale inchise

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 15:11
2104 citiri
Ponta promite ca schimba rapid Legea Sanatatii - vede spitale inchise

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a acuzat, joi, "regimul lui Traian Basescu" pentru noul proiect de Lege a Sanatatii, acuzandu-l pe seful statului de incompetenta si coruptie si spune ca, daca acest act normativ va fi adoptat in forma actuala, USL il va schimba in cateva luni dupa ce vine la Putere.

"O sa modificam eventuale prevederi ale legii si sa aducem inapoi in structurile tehnocrate persoanele care au fost indepartate in aceasta perioada, ma refer la doctorul Raed Arafat, dar si la altii mai putin cunoscuti care, refuzand sa aplice prevederi aberante ale Guvernului, au fost indepartati", a declarat Ponta intr-o conferinta de presa de la Cluj.

(...) Ca sa concluzionez, e nevoie de o dezbatere reala intre competenta unor oameni din sistem, nu doar doctorul Arafat si incompetenta si coruptia presedintelui Traian Basescu. Ceea ce tine de USL vom face pentru a bloca adoptarea in formula actuala. Daca acest lucru se va intampla, e obligatoriu ca Legea Sanatatii sa intre in pachetul legislativ al USL pentru a fi adoptat in februarie-martie 2013", a conchis Ponta.

In opinia sa, Legea Sanatatii pe care o propune Guvernul nu va putea fi aplicata in intregime, iar prevederile care vor putea fi aplicate vor aduce scurgeri de bani publici

"De ce ne opunem adoptarii prin angajarea raspunerii Guvernului - s-a dovedit ca toate aceste angajari de raspundere duc in practica la imposibilitatea aplicarii. In 2012, foarte multe din prevederile Legii Educatiei vor fi imposibil de aplicat. Nu stim cum se va aplica legea de comasare a alegerilor - sunt oameni care calculeaza ce sectii ar trebui sa stea 24 de ore deschide pentru a se vota cu cele 6 buletine.

(...) O mica parte din lege se refera la sistemul de asistenta de urgenta, la SMURD. Atacul presedintelui Traian Basescu asupra sistemului - sunt interese private care graviteaza in jurul presedintelui Traian Basescu si vor lovi intr-unul din putinele sisteme care functioneaza.

Vor fi spitale care vor intra in faliment, in special in orasele mai mici, iar cele organizate ca fundatii vor iesi de sub controlul Curtii de Conturi. Privatizarea care va rezolva toate problemele s-a dovedit o tema falsa - statul nu se poate deroba de responsabilitatea sa aiba grija de cetatenii sai", a mai acuzat Victor Ponta.

Va aduce instabilitate?

Presedintele PSD crede ca proiectul de Lege a Sanatatii e unul neclar si lasa o mare parte a din reglementari la mana ministrilor Sanatatii, fiecare putand sa schimbe dupa bunul plac.

"Din pacate, drepturile pacientilor sunt restranse in noua formula. Majoritatea covarsitoare a reglementarilor va veni prin ordin de ministru (...) avem o impredictibilitate si instabilitate a sistemului", a mai afirmat Ponta.

"Proiectul e o forma mascata de crestere a fiscalitatii - costurile raman la stat, beneficiile vor merge la privat (...) din pacate, nu toti banii colectati la fondul de asigurari de sanatate se intorc in sistem", a adaugat social-democratul.

Citeste si:
Klaus Iohannis, declarație de presă la ora 14.05. Șeful Statului anunță nominalizarea de premier
Klaus Iohannis, declarație de presă la ora 14.05. Șeful Statului anunță nominalizarea de premier
Președintele Klaus Iohannis face joi, 21 octombrie, declarații de presă de la ora 14.05, ca urmare a consultărilor cu partidele politice pentru nominalizarea unui nou premier. Cel mai...
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Măsurile antiepidemice anunțate de președintele României nu sunt foarte dure prin comparație cu deciziile altor state europene, care se află în situații mult mai bune. În Letonia, de...
Sursa: Ziare.com