IPP: Sub conducerea lui G.Frunda, senatorii au desfiintat din nou Legea ANI

Marti, 29 Iunie 2010, ora 22:16
2035 citiri
IPP: Sub conducerea lui G.Frunda, senatorii au desfiintat din nou Legea ANI

Institutul pentru Politici Publice isi declara stupoarea fata de atitudinea senatorilor care au amputat, marti, pentru a doua oara, Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate. Astfel, membrii celor doua comisii au decis, sub conducerea senatorului UDMR Gyorgy Frunda, ca inspectorii ANI sa nu mai poata controla averile demnitarilor iar declaratiile de avere si de interese sa ramana secrete.

"Noua varianta a legii ANI transmisa inapoi Parlamentului de catre Presedinte si votata in sens constructiv recent la Camera Deputatilor, a fost in urma cu cateva ore desfiintata de majoritatea din comisie construita in jurul ideilor antireformiste ale senatorului colegiului Targu Mures, judetul Mures, Gyorgy Frunda", se arata intr-un comunicat remis marti de IPP catre Ziare.com.

"Institutul pentru Politici Publice critica public atitudinea sfidatoare a membrilor comisiilor reunite conduse de Senatorul Gyorgy Frunda fata de reprezentantii corpului diplomatic de la Bucuresti (ambasadori si consilieri politici ai celor mai importante tari UE erau prezenti la dezbateri), ai presei si ai ONG-urilor dar si prin negarea dreptului presedintelui de a retrimite aceasta lege la Parlament", se mai precizeaza in comunicatul citat.

IPP critica atitudinea liberalilor, dar si parlamentarilor UNPR si UDMR care declarasera public ca sunt pentru publicarea declaratiilor lor de avere si de interes, dar pana la urma au votat invers.

"Desi se afla el insusi s-ar afla intr-un conflict de interese, cel putin moral, din pozitia de presedinte de comisie dezbatand un subiect care il viza direct datorita faptului ca averea s-a aflat sub controlul ANI, senatorul Frunda a reusit sa decida in doar cateva ore cum sa voteze membrii comisiilor in problema procedurilor de verificare a legii ANI", mai acuza IPP.

In aceste imprejurari, IPP face un apel catre liderii partidelor politice parlamentare, Emil Boc (PD-L), Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Marko Bela (UDMR), Marian Sarbu (UNPR) sa se exprime public cu privire la sustinerea legii ANI asa cum a venit ea de la Camera Deputatilor si sa respinga "raportul iresponsabil intocmit la sedinta condusa de senatorul Frunda".

In caz contrar, IPP ii avertizeaza pe parlamentarii care vot vota pentru restrangerea atributiilor ANI ca vor fi responsabili pentru sanctiunile de la nivel european pe care le va suporta Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Legea ANI, #Gyorgy Frunda, #Agentia Nationala Integritate, #modificare lege ANI , #legislatie