Dupa ce Lege a Educatiei va incepe anul scolar viitor?

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 16:12
3791 citiri
Dupa ce Lege a Educatiei va incepe anul scolar viitor?
Foto: Arhiva

Legea Educatiei nationale propusa de ministrul Daniel Funeriu s-a impotmolit in Senat, sansele ca ea sa intre in vigoare incepand din anul scolar 2010-2011 fiind extrem de mici.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 19 mai si a intrat dupa o saptamana in Biroul Permanent al Senatului, camera decizionala.

Pana in prezent insa, comisia pentru invatamant nu si-a dat avizul pe acest proiect de lege, iar sesiunea parlamentara s-a incheiat miercuri, 30 iunie.

Contactata de Ziare.com, Ecaterina Andronescu, senator si fost ministru al Educatiei, a explicat ca legea este in continuare in lucru la comisie, chiar daca senatorii au intrat, oficial, in vacanta.

"Noi acum lucram in comisie. Ca sa ajungem cu legea in plen trebuie sa lucram legea in comisie si am primit aprobarea Biroului Permanent sa lucram peste vara", a declarat Ecaterina Andronescu.

Intrebata daca, in aceste conditii, se poate spune cu certitudine ca anul scolar viitor va incepe in conditiile legii invatamantului aflate in vigoare, aceasta a raspuns: "Nu as putea sa spun asta pentru ca ar putea fi sesiuni exceptionale. Nu vreau sa fac o asemenea afirmatie pentru ca nu am argumentele sa sustin o asemenea varianta. Comisia de invatamant lucreaza insa si pe perioada vacantei".

"Acum discutam cum trecem de la gimnaziu la liceu. Am discutat zilele trecute trei ore si acum continuam, ca sa facem o treaba ca lumea", ne-a mai explicat Ecaterina Andronescu.

Hardau (PD-L): Legea educatiei nu poate fi finalizata pana la finalul sesiunii

Inca de la adoptarea legii de catre deputati, fostul ministru al Educatiei si-a aratat nemultumirea cu privire la forma in care aceasta a fost votata in camera inferioara a Parlamentului, precizand ca unele aspecte vor fi modificate in Senat.

"Legea nu se afla in forma finala, Senatul este camera decizionala(...)Eu cred ca multe din lucrurile pe care le consideram perfectibile urmeaza sa fie corectate. Asa cum a rezultat legea de la Camera, autonomia universitara este omorata", a declarat in urma cu mai bine de o luna Ecaterina Andronescu, referindu-se, printre altele, la modificarea modului de alegere a structurilor universitare de conducere in noua lege a Educatiei.

Andronescu: Camera Deputatilor a "omorat" autonomia universitara

Andronescu dezaproba Legea educatiei, Funeriu e multumit de ea

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a inchis miercuri ultima sedinta a plenului din aceasta sesiune parlamentara, dupa votarea Legii ANI, mai multe proiecte de lege fiind adoptate tacit, din lipsa de cvorum.

"Va urez cateva zile libere placute. E posibil sa ne revedem mai repede decat cred unii", a spus insa Geoana in incheierea sedintei, lasand sa se intrevada posibilitatea organizarii unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#legea educatiei nationale, #modificare lege educatie, #legea Educatiei Funeriu, #Ecaterina Andronescu , #legislatie
Comentarii
C
Cronos
rank 3
la ce minti incleiate au politicienii nostri le trebuie vreo 10 ani sa inteleaga ce scrie in lege
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Funericiu intuneca dezvoltarea tinerilor romani... altfel spus... IMPERIUL ii vrea pro.sti ! De ce ? Pentru ca se teme de inteligenta lor. Cei care n-au inteles ca portocaliul este doar oleaca de galben amestecat cu rosu comunist sa se mai gandeasca...