Ziare.com

Functionarii publici nu vor mai fi membri de partid - proiect de lege

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 18:45

   

Functionarii publici nu vor mai fi membri de partid - proiect de lege
Un proiect de lege initiat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) prevede ca toate persoanele care vor fi numite intr-o functie publica nu vor mai putea face parte dintr-un partid politic.

Proiectul legislativ prevede modificari la Legea nr. 188/1999, privind Statutul Functionarilor Publici si este rodul consultarilor publice organizate cu sindicatele si structurilor asociative, a actiunilor de control desfasurate, precum si a dezbaterilor din cadrul seminariilor regionale organizate cu reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor publice, informeaza Mediafax.

Alte modificari vizeaza simplificarea procedurilor de ocupare a functiilor publice, descentralizarea competentei de organizare a concursurilor, cu accent pe rolul de monitorizare al ANFP si intarirea rolului formarii profesionale in administratia publica.

Totodata, ca un element de noutate, este prevazuta propunerea de modificare a Statutului functionarilor publici prin stabilirea datei de 19 iunie drept ziua functionarului public, declarata zi nelucratoare pentru acestia.

Citeste mai multe despre functionari publici membri partid
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2386 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"stabilirea datei de 19 iunie drept ziua functionarului public, declarata zi nelucratoare pentru acestia".

Aceasta este o gluma, nu am auzit de ziua functionarului in tari civilizate;)))

 

N-are nici o importanta!

Ca sunt, sau nu, formal, membri de partid, functionarii publici vor ramane ceea ce erau: pilosii, coruptii, incompetentii, si, in cantitati neglijabile, aia adevaratii, putinii care muncesc din greu, pe bani putin, spre a duce mai departe sandramaua, pe zi ce trece mai subreda, mai inutila, mai costisitoare pentru contribuabil!

 

O DECIZIE BENEFICA

Acest proiect de lege este un pas important pe drumul democratiei.Bravo initiatorilor.Va fi un real succes al romanilor de buna credinta.

 

Acest proiect de lege este un pas important pe drumul democratiei

"prevede ca toate persoanele care vor fi numite intr-o functie" - deci functionarii se numesc nu se aleg prin concurs. Ce importanta are daca respectivul sau respectiva este sau nu membru de partid daca este numit de un ministru politic? Boagiu deja a numit un director la Transporturi. Ce importanta are daca ala e membru sau nu in PDL? A fost numit politic si asta conteaza.

In acest caz.....

....ar trebui sa-i dea afara pe toti si sa vina unii curati.

 

Nu, colega, nu !

Trebuiesc organizate cursuri postliceale de 4 ani si apoi examen de licenta. E o profesie doar !.
Actualii functionari publici prin aceasta lege vor doar sa-si asigure locuri de munca prin NUMIRI si nu prin scolarizare, perpetuand incompetenta.
In REGATUL meu nu voi permite NUMIRILE si scoala, licenta, competenta,profesionalismul !.
De ce sa nu ma vreti pe mine ?

exista facultati si sectii de Administratie publica in toata tara

cea mai cunoscuta este in Bucuresti la SNSPA dar sunt si la Universitatea Bucuresti si la 100 de facultati de stat si particulare. problema e ca directorii din administratie inloc sa angajeze absolventi de astfel de facultati pastreaza fostii activisti care se duc la facultati particulare sa-si cumpere diplome de administratie publica. asa vezi functionari publici de 55 de ani care au facut acum la batranete facultatea de adm-pub in 2 ani inloc de 3 ani si la IDD.

e bun proiectul,...

dar nu cred ca se va realiza vreodata.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor