Lia Olguta Vasilescu anunta ca PSD voteaza noua Legea ANI

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 12:32
1217 citiri
Lia Olguta Vasilescu anunta ca PSD voteaza noua Legea ANI
Foto: presaonline.ro

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a anuntat miercuri, in plen, ca toti colegii sai de grup vor vota noua Lege ANI pentru ca este o obligatia asumata de Romania in fata UE, dar a contestat, in discursul sau, activitatea de pana acum a Agentiei.

Vasilescu a mentionat ca, initial, grupul PSD, a discutat sa se abtina de la vot, asa cum s-a procedat la Camera Deputatilor. Ea a anuntat ca, personal, tocmai pentru ca este verificata de ANI, intentiona sa voteze raportul Comisiilor din Senat, insa, oricum, ulterior s-a stabilit ca intregul grup al senatorilor PSD va vota proiectul in varianta propusa de senatorii juristi si cei din Comisia drepturilor omului.

"Vreau ca dosarul meu sa se finalizeze", a spus ea, adaugand ca ii cere presedintelui ANI Catalin Macovei salariul pe care l-a castigat de cand este director al Agentiei, din cauza prejudiciilor de imagine pe care i le-a adus verificarea la care a fost supusa.

"Votam acest proiect de lege, ni l-am asumat la UE. Accept sa fim verificati", a mai spus ea.

Lia Olguta Vasilescu a comentat ca Senatul a fost sesizat cu un proiect care a trecut fraudulos la Camera Deputatilor. "Din pacate, ANI s-a dovedit a fi principala sursa de informare pentru presa scrisa si atat", a criticat ea activitatea Agentiei de pana acum, adaugand ca "din pacate dosarele respective (inaintate de ANI Parchetului) niciunul nu a fost solutionat de o instanta".

"Pe ce s-au cheltuit banii respectivi?", a intrebat ea. Vasilescu a povestit si de situatia unor colegi care au convocati la ANI pentru a explica felul in care functioneaza bursa si de ce se modifica sumele de bani din declaratia de avere in functie de fluctuatia bursei. Ea a mai comentat si ca o "intreaga echipa" s-a deplasat in SUA pentru a afla ca Empire State Building nu-i apartine presedintelui Senatului, Mircea Geoana. Senatorul PSD a precizat ca altora li se cauta de catre ANI "elicopterul si avionul", pentru ca asa a aparut pe un site.

Plenul Senatului dezbate si voteaza miercuri raportul comisiilor juridica si pentru drepturile omului pe noua Lege ANI.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Legea ANI, #modificare lege ANI, #Lia Olguta Vasilescu , #legislatie