Mitrea: Declaratia de avere confidentiala, principala arma politica impotriva demnitarilor

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 18:39
1683 citiri
Mitrea: Declaratia de avere confidentiala, principala arma politica impotriva demnitarilor
Foto: Arhiva

Cel mai sigur mod de a mediatiza un lucru in Romania este ca acesta sa fie confidential, astfel incat declaratiile de avere confidentiale vor fi principala arma politica impotriva demnitarilor, acestea urmand sa apara in presa "inainte de a le scrie", considera senatorul PSD Miron Mitrea.

"Cel mai sigur in Romania sa se discute despre un lucru este ca acel lucru, acel document, sa fie confidential. Faptul ca avem o declaratie de avere confidentiala, asta nu numai ca ma duce cu gandul ca institutia va avea un extrem de mare impact politic, ci ma duce la convingerea ca va avea acest impact.

Aceste declaratii confidentiale, stim cu totii, vor ajunge in presa inainte de a le scrie. (...) Eu sunt convins ca dupa ce va trece acest vot, acest element de confidentialitate va fi principala arma politica care se va putea folosi impotriva oricarui demnitar din Romania", a spus miercuri Mitrea.

Senatorul PSD a criticat legea si din perspectiva categoriilor de persoane care vor fi verificate, considerand ca acestea sunt prea multe. "Daca vrem sa vedem cum stam cu averile demnitarilor de ce Dumnezeu bagam 400.000 de oameni in control, ca sa fim siguri ca nu putem urmari ce se intampla, sa vorbim de faptul ca n-a putut fi controlat X sau Z pentru ca n-a fost timp? Daca e vorba de averea demnitarilor, de ce nu limitam legea doar la demnitarii care conduc aceasta tara si ducem la tot felul de sefi de servicii si de birouri?", a mai spus Mitrea.

In incheiere, social-democratul i s-a adresat senatorului PDL Radu F. Alexandru, care afirmase intr-o interventie anterioara ca Parlamentul, in subordinea caruia se afla ANI, este institutia in care romanii au cea mai putina incredere, Mitrea glumind ca acum Guvernul Boc este cel cu imaginea cea mai proasta.

"As vrea sa-i spun colegului meu Radu F. Alexandru ca nu este adevarat, nu e Parlamentul, cel putin in Romania, institutia cu cea mai proasta imagine. Slava domnului ca Guvernul Boc ne-a luat-o inainte", a spus Mitrea, in aplauzele senatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Legea ANI, #Agentia Nationala Integritate, #Miron Mitrea , #legislatie
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Tradatorule, cum nu iti e rusine ? Pe spatele romanilor, animalule, ti-ai facut averi. Tu, si alti imbuibati, ca tine, tradatori ai intereselor romanilor care v-au ales sa ii reprezentati !