Reactii la adoptarea Legii Lustratiei: Vor fi suparari si conflicte

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 18:27
4319 citiri
Reactii la adoptarea Legii Lustratiei: Vor fi suparari si conflicte

Fostul dizident anticomunist Mircea Dinescu, liberalul Radu Campeanu si fostul presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat Ion Diaconescu spun despre legea lustratiei ca vine prea tarziu.

"Mi se pare penibil cand e poporul in strada sa te joci de-a anticomunismul dupa 20 de ani de capitalism de cacat. Il omori pe Ion Iliescu dupa ce el e deja cu un picior in groapa", a declarat Dinescu, membru al CNSAS, institutie care se va ocupa de "certificarea" persoanelor care trebuie sau nu lustrate, citat de Realitatea Tv.

Legea lustratiei a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor, cu 203 voturi pentru, 40 impotriva si 12 abtineri.

Cu toate ca social-democratii s-au declarat impotriva ei, au existat si deputati PSD care au votat in favoarea legii.

"Am simtit nevoia sa-mi explic votul pentru ca sunt unul dintre cei care a votat pentru aceasta lege, desi sunt membru al PSD, si nu mi-e rusine cu acest lucru. In acest fel, prin Legea lustratiei, recunoastem ca in Romania a avut loc o Revolutie, si nu o cosmetizare a sistemului", a declarat social-democratul Marian Saniuta dupa votul pe proiectul Legii lustratiei. De asemenea, au mai votat pentru adoptarea legii si deputatele PSD Doinita Chircu si Rodica Nassar.

Legea Lustratiei a fost adoptata de Camera Deputatilor

Campeanu: Vor fi suparari si conflicte

Aplicarea stricta a Legii lustratiei este necesara pentru societatea romaneasca, chiar daca actul normativ a fost adoptat tarziu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu. Potrivit acestuia, adoptarea legii este una tarzie.

"Trebuia adoptata atunci cand am discutat-o noi in Parlament, acum cativa ani. Dar cred ca, pana la urma, efectele acestei legi vor fi bune. Vor fi suparari, conflicte, poate vor fi si discutii foarte aprinse, dar aplicarea ei stricta este o necesitate pentru curatirea intelectuala si morala a vietii publice romanesti", a precizat liderul PNL.

Ion Diaconescu considera ca Legea lustratiei a fost adoptata tarziu

Fostul presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat Ion Diaconescu sustine ca este bine ca s-a adoptat Legea lustratiei, insa este de parere ca aceasta a venit tarziu.

"Bine ca a venit si aceasta lege, dar a venit asa de tarziu (...). Ca valoare morala, dupa atatia ani, vii tocmai acum, dupa douazeci si ceva de ani, sa iei masuri, dupa ce respectivii au fost presedinti, prim-ministri, ministri si asa mai departe. Vii acum, dupa douazeci si ceva de ani, sa spui ca vreme de cinci ani nu vor avea dreptul sa ocupe o asemenea demnitate, pare nitel ridicol, dar, in sfarsit, decat nimic, e bine si asta", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Diaconescu.

In opinia sa, in perioada trecuta din decembrie 1989 "s-au gasit diverse mijloace ca sa nu se rezolve problema".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Dinescu legea lustratiei, #Ion Iliescu inmormanta , #legislatie