Ambasadorul Ungariei: Nu s-a spus nimic despre autonomie sau Ardeal

Joi, 17 Martie 2011, ora 16:48
2147 citiri
Ambasadorul Ungariei: Nu s-a spus nimic despre autonomie sau Ardeal
Foto: Capital

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a declarat, joi, in legatura cu mesajul premierului Viktor Orban, ca nu are nimic de care sa se delimiteze, deoarece nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic in legatura cu autonomia sau cu Ardealul.

"Am facut clarificarile necesare, am demonstrat si am zis ca a fost confundat, amestecat, mesajul oficial al premierului ungar cu un poem de Petofi Sandor. A fost, este o neintelegere. Cred ca este inchis cazul si ca nu are consecinte asupra relatiilor noastre. Ungaria va sprijini in continuare Romania in aderarea la Spatiul Schengen", a spus ambasadorul ungar la Bucuresti, Oszkar Fuzes, noteaza Mediafax.

Solicitat sa detalieze daca faptul ca mesajul a fost amestecat inseamna ca s-au adaugat cuvinte la mesajul premierului, Fuzes a raspuns afirmativ.

"Da. Cred ca a fost amestecat recitalul poemului, niste interventii din partea participantilor si mesajul oficial al lui Viktor Orban. A fost confundat si amestecat dialogul. Si a fost confundat Miercurea Ciuc cu Targu Mures", a spus ambasadorul.

Ambasadorul Ungariei a declarat ca, probabil, s-a facut confuzie intre mesajul premierului ungar, Viktor Orban, poemul lui Petofi Sandor si discursul sotiei sale, precizand ca nu intelege insa de unde au aparut neconcordantele de mesaj.

"Nici in mesajul oficial al lui Viktor Orban, nici in poemul lui Petofi Sandor, nici in mesajul sotiei mele nu se regaseste nimic din ceea ce s-a spus din partea Opozitiei. Nu inteleg de unde au aparut distorsiunile despre care s-a vorbit", a mai spus Fuzes potrivit sursei citate.

Vezi adevaratul discurs al premierului Ungariei

La randul sau, vicepresedintele Senatului Cristian Diaconescu a spus ca este necesar ca aceasta situatie sa fie privita dintr-o perspectiva ceva mai larga.

"Declaratii de tot felul facute, gesturi facute - unele de persoane fara discernamant care inteleg ca in acest moment raspund in fata legii - nu trebuie sa afecteze baza solida la care am muncit ani si ani de zile in relatiile bilaterale dintre Romania si Ungaria", a spus Diaconescu.

"Sunt anumite gesturi cu semnificatie - unele care intr-adevar trebuie facute - o atitudine a autoritatilor de la Bucuresti, a unor politicieni in mod clar este necesara si normala, dar acest aspect trebuie privit in contextul larg si mai ales in perspectiva unor relatii excelente pe care le dorim in continuare foarte bune", a mai spus vicepresedintele Senatului.

Baconschi, despre scandalul Orban: Asteptam delimitarile Ungariei cat mai repede

La randul sau, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, ca i-a cerut lui Oskar Fuzes, sa se delimiteze de "adaugirile" aparute in presa la mesajul transmis de premierul ungar, Viktor Orban.

Reprezentantii PSD si PNL au sustinut, miercuri, in plenul Parlamentului, necesitatea adoptarii unei declaratii de protest a Legislativului roman fata de mesajul transmis de Viktor Orban.

Scandal in Parlament: USL cere o reactie la declaratiile antiromanesti ale lui Viktor Orban (VIDEO)

Demersul Opozitiei a dus la blocarea lucrarilor Parlamentului pentru aproximativ trei ore, chiar inaintea votului asupra motiunii de cenzura.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ambasador Ungaria, #mesaj premier Viktor Orban, #autonomie Ardeal , #maghiari