Ziare.com

Rectorul UMF Targu Mures: Vom contesta actiunea in instanta

Marti, 27 Martie 2012, ora 16:49

   

Rectorul UMF Targu Mures: Vom contesta actiunea in instanta
Rectorul UMF Targu Mures, Constantin Copotoiu, a declarat ca adoptarea hotararii prin care se infiinteaza noua facultate in limba maghiara este inoportuna si nu respecta prevederile legale, motiv pentru care universitatea va contesta actiunea in instanta.

"Noul senat al universitatii a hotarat in urma cu doua saptamani, asa cum au cerut colegii maghiari, o linie sau sectie de predare in limba maghiara. Noi am hotarat linia de studiu in limba maghiara si am trimis atat la Ministerul Invatamantului, domnului prim ministru, la comisiile de educatie.

Daca ne dam seama ca nu respecta anumite articole de lege din legea invatamantului sau din Consitutae e si normal ca vom inainta actiune in contencios", a spus rectorul la Digi 24.

Ciprian Dobre (PNL), despre UMF Targu Mures: Scoala romaneasca a primit o palma

Constatin Copotoiu l-a contrazis pe ministru si a spus ca este un program nou de studiu: "S-a afirmat ca nu este un nou program de studiu, aici cred ca de la prima vedere toata lumea isi da seama ca este complet vorba despre un nou program de studiu. Programul de studii nu se refera la curricula universitara, este vorba de numarul de cadre didactice care se implica, este vorba de o linie administrativa care cere cheltuieli".

UMF are facultate de limba maghiara - UDMR a invins. Din nou

Guvernul a decis, in sedinta de marti dimineata, ca UMF Targu Mures va avea si facultate in limba maghiara. Corneliu Baba, ministrul Educatiei, a anuntat ca Executivul a aprobat hotararea privind infiintarea Facultatii de Medicina in limba maghiara. In plus, va mai fi infiintata si linie cu predare in limba engleza, iar pe termen lung se are in vedere si infiintarea uneia in limba germana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1449 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Confuzie regretabilă

Nu-l confundati pe Nimeni Baba de la Educatie cu marele pictor Corneliu Baba!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor