Ziare.com

Secretarul de stat al Culturii din Ungaria a demisionat din pricina cazului Nyiro

Joi, 14 Iunie 2012, ora 10:26

   

Secretarul de stat al Culturii din Ungaria a demisionat din pricina cazului Nyiro
Secretarul de stat pentru Cultura din Ungaria, Geza Szocs, a demisionat, miercuri, din pricina implicarii sale in cazul reinhumarii poetului maghiar Jozsef Nyiro.

Szocs, un etnic maghiar de origine romana, si-a dorit reinhumarea ramasitelor scriitorului in localitatea sa natala, aflata pe teritoriul Romaniei, relateaza TVR Info.

Politicianul din Ungaria a avut initiativa reinhumarii scriitorului Jozsef Nyiro in Transilvania.

"Geza Szocs este un om politic fara greutate care paraseste Guvernul. Mandatul sau a fost marcat de scandaluri, de numiri politice in lumea teatrului si operei", a transmis Coalitia Democratica, partid de stanga.

Fostul secretar de stat al Culturii este acuzat ca a numit directori de teatru si de opere pe criterii politice, ca a taiat din salariile muzeografilor si ca a dus la incetinirea ritmului publicarii cartilor si productiei cinematografice.

Szocs facea parte din Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, care cuprinde, pe langa Cultura, si Sanatatea, Educatia si Sportul.

Dupa demisia sa, fostul secretar de stat in varsta de 59 de ani a devenit consilierul prim-ministrului Viktor Orban, pe teme culturale. Inlaturarea sa din functie vine intr-o perioada in care politicile culturale ale Guvernului de la Budapesta sunt criticate atat pe plan intern, cat si in afara tarii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1924 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

B'nai B'rith Intl incepe sa-i rezolve.

Seoci si-a dat demisia. Pe margine si le scriu Orban si Kover. Nici Tokes sau Vona nu se simt mai bine.

 

 

Horthysto-fascisti nemernici

Duca-se invartindu-se !

 

 

recidivist

Ce figura de hirsut! Daca n-o fi coincidenta, acest Szocs Geza este un fost cap UDMR care a mai provocat un scandal inainte de 1989, cand a cazut beat din tren la coborare in Cluj si a reclamat la Europa Libera ca a fost impins de Securitate.

 

 

Geza

http://roncea.ro/2010/04/28/viktor-orban-il-instaleaza-pe-szocs-geza-fost-spion-al-securitatii-republicii-populare-ungare-si-militant-pentru-smulgerea-transilvaniei-in-guvernul-de-la-budapesta-um-0110-despre-laszlo-tokes-si/

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor