Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Viktor Orban, inainte de intalnirea cu Basescu: Nu vom renunta la niciun maghiar

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 17:57
5182 citiri
Viktor Orban, inainte de intalnirea cu Basescu: Nu vom renunta la niciun maghiar
Foto: The Telegraph

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, la inaugurarea noului sediu al Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, ca dupa 25 de ani de constructie poate afirma azi ca "nu se va renunta la niciun maghiar" si ca "fiecare maghiar va fi aparat".

In discursul sustinut la inaugurare, premierul ungar l-a citat pe scriitorul ungar Kos Karoly, care scria despre "schilodirea Ungariei, care renuntase la anumite parti ale sale".

Orban Viktor a spus ca se gandeste la natiunea maghiara ca la "un intreg", precum francezii, germanii, romanii si toate natiunile lumii, intrucat sentimentul unui intreg, respectiv de a apartine unul altuia, este unul firesc.

"Dupa 25 de ani de constructie, pot spune acum ca nu renuntam la niciun maghiar si aparam fiecare maghiar", a spus Orban, care a continuat apoi sa citeze din Kos Karoly: "Trebuie sa muncim, daca vrem sa traim, vrem sa traim, deci vom munci".

Totodata, premierul ungar a remarcat ca manifestarea la care participa la Liceul Teologic Reformat din Cluj-Napoca este "interesanta", intrucat Biserica Reformata inaugureaza, cu sprijin financiar ungar, un sediu in care "elevii vor fi educati sa isi iubeasca meseria" si care fusese confiscat de regimul communist.

"O scoala profesionala reprezinta un mesaj pentru trecut si pentru viitor. Transmite trecutului ca incercam sa ne apropiem de spiritualitatea care a transformat regiunea intr-una prospera si transmite prezentului ca avem putere suficienta sa ramanem aici, sa avem succes, rezultate bune si incredere de sine", a adaugat premierul Ungariei.

Totodata, Orban a spus ca o tara poate fi servita in mai multe feluri, iar oamenii nu trebuie sa isi aleaga cu atentie doar medicul, ci si instalatorul de gaz.

"Nu am trai cu placere intr-un oras in care soferul de autobuz nu conduce constiincios sau gunoierii nu duc gunoiul constiincios. Elevii sa fie mandri ca pot invata meserie intr-o asemenea cladire", a afirmat Orban.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a inaugurat, vineri, noul sediu al Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca si a vizitat cladirea care a fost reabilitata cu bani de la Guvernul de la Budapesta, care a alocat peste 600.000 de euro acestui proiect.

Orban a asistat la ceremonia de inaugurare la care au participat peste doua sute de persoane.

Premierul Ungariei a tinut si el un discurs in limba maghiara, care nu a fost tradus in limba romana.

La finalul discursurilor, Orban a taiat panglica, dupa care a vizitat cladirea, ceremonia fiind incheiata cu intonarea imnului Ungariei de catre cei prezenti.

La manifestare au fost prezenti, printre altii, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, presedintele PPMT, Toro T. Tibor, lideri ai UDMR Cluj, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna.

Premierul Ungariei a plecat de la Cluj-Napoca la Rascruci, localitate in care viziteaza o scoala infiintata de etnograful Kallos Zoltan, unde elevii pot urma cursuri in mestesuguri traditionale.

Potrivit reprezentantilor Episcopiei Reformate a Ardealului, noua cladire a Liceului Teologic Reformat, care dateaza din anul 1895, a fost renovata in totalitate cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei, care a alocat 620.000 de euro pentru reabilitare.

Premierul ungar Viktor Orban, vizita privata in Romania

Joi seara, Orban Viktor a vizitat Facultatea de Stiinte si Arte a Universitatii private Sapientia, cu predare in limba maghiara, din Cluj-Napoca.

Premierul Ungariei trebuia sa participe, in octombrie 2013, la inaugurarea noului sediu al Facultatii de Stiinte si Arte a Universitatii Sapientia din Cluj-Napoca, investitie de circa cinci milioane de euro, suportata in majoritate de Guvernul de la Budapesta, dar nu a mai ajuns din cauza unei probleme de sanatate. La inaugurare a fost prezenta sotia sa, Levai Aniko.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Viktor Orban vizita Cluj Napoca, #premierul ungar inaugurare liceu Cluj, #Orban vizita maghiari Romania , #maghiari