Forumul Romanilor: USL se compromite in fata poporului roman

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 23:59
2581 citiri
Forumul Romanilor: USL se compromite in fata poporului roman

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures considera ca prin eventuala cooptare a UDMR la guvernare USL nu ar face altceva decat sa se compromita in fata poporului roman, dand Uniunii posibilitatea sa continue "politica santajista" fata de autoritatile statului roman.

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures a dat publicitatii, marti, o scrisoare deschisa adresata liderilor USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

In scrisoarea deschisa, semnata de presedintele Ilie Sandru, conducerea Forumului isi exprima increderea ca noile autoritati vor actiona in conformitate cu interesele tarii si ale poporului, fara a da curs proiectelor "separatiste".

"Ne exprimam ingrijorarea fata de intentiile USL de aducere a UDMR la guvernarea tarii, fara niciun temei. Aceasta formatiune etnica, sovina, va continua aceeasi politica santajista fata de autoritatile statului roman pe care a dus-o timp de doua decenii, spre a-si vedea implinite toate obiectivele separatiste si revizioniste.

Prin aducerea UDMR la guvernarea Romaniei USL nu ar face altceva decat sa se compromita in fata poporului roman, incalcandu-si grav angajamentul de a nu colabora in plan politic cu aceasta formatiune etnica (sic!) care a facut atata rau, prin participarea sa la guvernare, in ultimii ani", se subliniaza in documentul citat.

Forumul cere, totodata, Guvernului sa nu puna in discutie in niciun fel si sa nu accepte o eventuala solicitare a UDMR de a fi schimbati cei doi prefecti romani din judetele Covasna si Harghita, care, in opinia Forumului, in calitate de reprezentanti ai Guvernului, sunt singurii care pot veghea si actiona impotriva actiunilor UDMR-iste, "tot mai numeroase si tot mai obraznice".

Liderul PSD, Victor Ponta, sustine ca in USL nu a fost luata formal o decizie privind colaborarea cu UDMR, dar ca a dorit sa transmita un prim semnal al intentiei de a aplica o politica de reunificare a Romaniei si al faptului ca nu va fi creata o majoritate care sa "omoare maghiari sau pedelisti".

Ponta declara, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca la nivelul partidului este o "retinere foarte mare" fata de ideea cooptarii UDMR intr-o guvernare alaturi de USL, precizand ca in urma sedintei conducerii PNL a reiesit ca nu este agreata o astfel varianta.

Citeste si:
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
VOIENI
rank 5
Bravo baieti. Sa stie UDMR ca sunt si ROMANI in zonele acelea....