Ironii de la vicepremierul Ungariei: I-a multumit unui prefect roman pentru "reclama gratuita"

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 09:52
3228 citiri
Ironii de la vicepremierul Ungariei: I-a multumit unui prefect roman pentru "reclama gratuita"

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care a participat sambata seara in calitate de invitat la ceremonia oficiala de rearborare a doua steaguri secuiesti in Targu Secuiesc, i-a multumit prefectului de Covasna, Marius Popica, pentru "reclama gratuita" facuta acestui simbol.

Semjen Zsolt a declarat de la tribuna oficiala ca in Uniunea Europeana nu exista precedent ca unei comunitati nationale sa-i fie "ingradita" libertatea de a-si folosi propriile simboluri.

"In Uniunea Europeana, nu exista precedent ca unei comunitati nationale sa-i fie ingradit dreptul de a-si folosi propriile simboluri. In Ungaria, comunitatea romaneasca poate sa foloseasca orice simbol doreste si asa cum doreste", a spus Semjen Zsolt.

El a mai adaugat ca Ungaria va sprijini proiectul de autonomie pe care maghiarimea din Transilvania si din Tinutul Secuiesc il vor elabora.

In finalul scurtei sale interventii, vicepremierul Ungariei a multumit autoritatilor locale si localnicilor pentru "loialitatea fata de natiune". De asemenea, a multumit in limba romana prefectului judetului Covasna, Marius Popica, pentru ca a facut "reclama gratuita" pe plan national steagurilor secuiesti, spunand "Multumesc, domnul prefect".

Targu Secuiesc: Doua steaguri secuiesti, arborate in prezenta vicepremierului Ungariei

Cele doua steaguri in culorile albastru-auriu au fost arborate in fata unei foste cazarmi militare din localitate, in prezenta catorva sute de localnici. Steagurile au fost aduse de un grup de husari, membri ai unei asociatii pastratoare de traditii, si au fost ridicate in aplauzele si uralele celor prezenti, care au scandat "Traiasca poporul secuiesc".

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), a declarat ca drapelele au fost arborate cu scopul de "a arata lumii ca secuii traiesc, muncesc, sarbatoresc si nu in ultimul rand isi apara drepturile".

Prefectura Covasna a atacat vineri in instanta, pe temei de nelegalitate, avizul dat de autoritatile locale din Targu Secuiesc pentru organizarea festivitatii de arborare pe domeniul public a celor doua steaguri secuiesti. Initial, acestea au fost amplasate in centrul municipiului, langa statuia revolutionarului pasoptist Gabor Aron, pe data de 15 martie 2013, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, insa au fost indepartate in luna mai, in baza sentintei definitive si irevocabile a Curtii de Apel Brasov, la solicitarea Prefecturii Covasna.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...