Ironii de la vicepremierul Ungariei: I-a multumit unui prefect roman pentru "reclama gratuita"

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 09:52
3316 citiri
Ironii de la vicepremierul Ungariei: I-a multumit unui prefect roman pentru "reclama gratuita"

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care a participat sambata seara in calitate de invitat la ceremonia oficiala de rearborare a doua steaguri secuiesti in Targu Secuiesc, i-a multumit prefectului de Covasna, Marius Popica, pentru "reclama gratuita" facuta acestui simbol.

Semjen Zsolt a declarat de la tribuna oficiala ca in Uniunea Europeana nu exista precedent ca unei comunitati nationale sa-i fie "ingradita" libertatea de a-si folosi propriile simboluri.

"In Uniunea Europeana, nu exista precedent ca unei comunitati nationale sa-i fie ingradit dreptul de a-si folosi propriile simboluri. In Ungaria, comunitatea romaneasca poate sa foloseasca orice simbol doreste si asa cum doreste", a spus Semjen Zsolt.

El a mai adaugat ca Ungaria va sprijini proiectul de autonomie pe care maghiarimea din Transilvania si din Tinutul Secuiesc il vor elabora.

In finalul scurtei sale interventii, vicepremierul Ungariei a multumit autoritatilor locale si localnicilor pentru "loialitatea fata de natiune". De asemenea, a multumit in limba romana prefectului judetului Covasna, Marius Popica, pentru ca a facut "reclama gratuita" pe plan national steagurilor secuiesti, spunand "Multumesc, domnul prefect".

Targu Secuiesc: Doua steaguri secuiesti, arborate in prezenta vicepremierului Ungariei

Cele doua steaguri in culorile albastru-auriu au fost arborate in fata unei foste cazarmi militare din localitate, in prezenta catorva sute de localnici. Steagurile au fost aduse de un grup de husari, membri ai unei asociatii pastratoare de traditii, si au fost ridicate in aplauzele si uralele celor prezenti, care au scandat "Traiasca poporul secuiesc".

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), a declarat ca drapelele au fost arborate cu scopul de "a arata lumii ca secuii traiesc, muncesc, sarbatoresc si nu in ultimul rand isi apara drepturile".

Prefectura Covasna a atacat vineri in instanta, pe temei de nelegalitate, avizul dat de autoritatile locale din Targu Secuiesc pentru organizarea festivitatii de arborare pe domeniul public a celor doua steaguri secuiesti. Initial, acestea au fost amplasate in centrul municipiului, langa statuia revolutionarului pasoptist Gabor Aron, pe data de 15 martie 2013, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, insa au fost indepartate in luna mai, in baza sentintei definitive si irevocabile a Curtii de Apel Brasov, la solicitarea Prefecturii Covasna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#vicepremier Ungaria prefect Covasna, #vicepremier Ungaria steag secuiesc, #vicepremier maghiar reclama steag secuiesc, #steag secuiesc arborat Covasna , #maghiari