Kover: M-a durut spiritul de neincredere din partea unor membri ai Guvernului Romaniei

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 17:22
2939 citiri
Kover: M-a durut spiritul de neincredere din partea unor membri ai Guvernului Romaniei

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, spune ca l-a "durut spiritul de neincredere" din partea unor membri ai actualului guvern roman, insa pune acest lucru pe seama faptului ca actualul cabinet "este deranjat probabil" ca Ungaria a avut relatii bune cu fostul executiv.

Kover Laszlo a reiterat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Odorheiu Secuiesc, ca a venit in Romania in calitate de presedinte de onoare al PCM si de prieten al candidatilor acestui partid, pentru a-i sustine.

"Sunt prezent ca membru al natiunii, datorita faptului ca, totusi, noi suntem impreuna, natiunea maghiara este una si unitara, dar sunt prezent ca presedinte de onoare al PCM. Mai am inca un scop special, de a-l sprijini pe Szasz Jeno sa devina primarul acestei localitati, datorita faptului ca cei mai importanti ani ai Odorheiului Secuiesc dupa '89 apartin primarului Szasz Jeno.

Alegeri Locale 2012

Suntem in relatii prietenesti cu dumnealui, dar nu-l sprijinim datorita faptului ca suntem prieteni, ci am devenit prieteni datorita faptului ca a avut rezultate, este cel care a demonstrat independent si foarte tanar ca poate fi administrator bun al unei localitati, indiferent de sprijinul unui partid care se afla permanent la guvernare - si ma refer la UDMR, nu la partidele romanesti", a afirmat Kover Laszlo.

Presedintele Parlamentului ungar a mai spus ca se simte "acasa" in Odorheiu Secuiesc, oras pe care il iubeste si pe care doreste sa il vada "capitala regiunii secuiesti, nu numai ca un centru de invatamant sau cultural, dar si din punct de vedere economic".

Presedintele Parlamentului ungar a revenit in Romania - vezi ce spune

Intrebat daca s-a gandit la o reconciliere cu autoritatile romane, dupa tensiunile din ultimele zile, Kover Laszlo a spus ca ar trebui sa se revina la parteneriatul "absolut normal" si la relatiile "extraordinare" care au existat intre cele doua tari in guvernarea anterioara.

"Deja de cateva ore se poate spune ca apele s-au linistit, nu se mai fac declaratii care ar tulbura apele si sunt de acord ca acum suntem intr-o perioada de campanile electorala si fiecare spune lucruri mari, si de o parte, si de alta. Dar eu cred ca dupa ce vom trece de aceste alegeri, cu toate ca ne pregatim de alegerile parlamentare, este o chemare pentru toata lumea sa nu facem declaratii care pot sa aiba niste urmariri care ne dor.

Si spun ca ar trebui sa revenim la parteneriatul absolut normal pe care l-am avut in perioada Guvernului anterior, cu care, si din punctul de vedere al dimensiunii istorice, se poate spune ca au existat relatii extraordinare", a precizat presedintele Parlamentului de la Budapesta.

Kover Laszlo a sustinut ca atentia care i s-a acordat cu prilejul vizitelor in Romania in ultimele doua saptamani este una nemeritata.

"Trebuie sa va spun ca pe mine nu m-a durut nicio declaratie, nici nu merit aceasta prezenta si importanta de care am parte si din modestie va spun ca nici nu am contat pe aceasta prezenta. Daca m-a durut ceva, atunci pot sa va spun ca m-a durut spiritul de neincredere de care am avut parte din partea unor membri ai actualului guvern roman, dar pun acest lucru pe seama faptului ca probabil este deranjant ca aveam relatii bune cu Guvernul de dinainte", a spus Kover Laszlo.

Intrebat daca declaratia de la Odorheiu Secuiesc potrivit careia Guvernul roman a dat dovada de un comportament "barbar" are vreo legatura cu campania electorala, Kover a afirmat: "In septembrie anul trecut, cand am stabilit data reinhumarii lui Nyiro Jozsef, era vorba ca alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare si vor avea loc in toamna si noi, cand am facut pregatirile, nu am avut idee ca va fi campanie electorala. Nu din cauza noastra sau intentia noastra a devenit act de campanie, ci datorita felului cum a fost primita (intentia -n.red.)".

Presedintele Parlamentului ungar se afla in judetul Harghita, unde participa la intalniri cu reprezentantii din 13 localitati ai Partidului Civic Maghiar - al carui presedinte de onoare este -, pe care a venit sa ii sustina in campania electorala pentru alegerile locale din 10 iunie.

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marti dupa-amiaza, la Targu Mures, urmand sa faca o vizita neoficiala de cateva zile in Transilvania, in care se va implica in actiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns in Romania desi presedintii celor doua Camere ale Parlamentului de la Bucuresti, Vasile Blaga si Roberta Anastase, ii cerusera sa isi amane vizita dupa alegerile locale.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...