Kover: Vom infaptui democratia in Romania cu sau fara UDMR

Marti, 05 Iunie 2012, ora 22:47
6425 citiri
Kover: Vom infaptui democratia in Romania cu sau fara UDMR
Foto: Arhiva

Presedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover si-a afirmat intentia de a restabili democratia in Romania, cu sau fara ajutorul UDMR, cu care isi dorise sa formeze o coalitie.

"Deviza noastra este crestinism si democratie, iar azi vedem ca nu exista democratie. Noi vrem sa restabilim democratia. Ne adresam adversarului nostru UDMR ca vom infaptui aceste lucruri cu ei sau fara ei, pentru oameni si nu din oameni", a declarat Kover, aflat la Targu Mures, pentru actiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al carui presedinte de onoare este.

Potrivit acestuia, membrii Partidului Civic Maghiar si-au dorit sa formeze o coalitie cu UDMR, insa nu a fost posibil.

Kover a precizat ca Partidului Civic Maghiar doreste drepturi democratice, nu automonie precum Universitatea de Medicina si Farmacie din Targul Mures.

"Mesajul nostru catre conationali este ca dorim drepturi democratice. Sa nu se teama de autonomie pentru ca noi nu dorim sa infaptuim ideea acelei autonomii infaptuite de Universitatea de Medicina si Farmacie", a spus el, potrivit Realitatea TV.

Antonescu: PCM-urile nu pot fi sprijinite decat prin exaltarea sentimentelor nationaliste

Potrivit presedintelui PNL Crin Antonescu, guvernul de la Budapesta sprijina Partidele Civice maghiare prin exaltarea sentimentelor nationaliste.

"Nu ma feresc sa spus ca linia Budapesta este de a spijini PCM-urile, care nu pot fi sprijinite decat prin exaltarea sentimentelor nationaliste", a spus Antonescu la Realitatea TV.

De asemenea, liberalul a declarat ca a fost surprins de tacerea lui Traian Basescu dupa intalnirea cu premierul maghiar Viktor Orban, care a ales sa vorbeasca direct cu presedintele si nu cu premierul Victor Ponta.

"Orban s-a dus la Cotroceni pentru a arata ca el nu discuta cu premierul, pentru el Basescu este seful, asa crede si Basescu. Presedintele tace si rau face", a spus liberalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laszlo Kover UDMR, #Laszlo Kover democratie , #maghiari