Lider Jobbik Cluj: Basescu si Ponta vor sa genereze o atitudine antimaghiara

Joi, 13 Martie 2014, ora 14:40
2475 citiri
Lider Jobbik Cluj: Basescu si Ponta vor sa genereze o atitudine antimaghiara
Foto: maghiaromania.wordpress.com

Liderul din Cluj al partidului Jobbik, Erdely Bela, a spus ca atacurile lui Traian Basescu si Victor Ponta la adresa formatiunii politice de dreapta sunt o incercare de a genera o atitudine antimaghiara.

Erdely Bela a subliniat ca Jobbik nu lupta impotriva romanilor, ci isi doreste doar sa ii ajute pe maghiarii din Ardeal sa isi rezolve problemele, scrie Mediafax.

Un deputat Jobbik ii raspunde lui Basescu: Nu poate interzice prezenta noastra in Romania

"Jobbik nu vrea sa devina un partid politic roman. Nu avem filiale in Romania, numai grupuri de simpatizanti. Noi nu vrem sa cream probleme, noi vrem sa rezolvam problemele maghiarimii din Ardeal. Nu o sa ducem, fiindca nu vrem, o politica impotriva romanilor. Nici nu intelegem de ce domnul Basescu ne ataca. Motivul dansului, se pare, este de a genera o atitudine antimaghiara, asa crescand popularitatea noului partid basist.

Iar domnul Ponta, un aliat al partidului MSZP de stanga din Ungaria, un partid profund socialist, cu radacini din vechiul partidul comunist maghiar, face afirmatii cu teluri asemanatoare celor ale domnului Basescu: de-a genera popularitate, cu acuze false referitoare la maghiarimea din Ardeal. Noi refuzam aceste afirmatii iredentiste, soviniste", a acuzat liderul Jobbik.

Acesta a mai spus ca Jobbik nu este o grupare politica extremista, ci una radicala, dar care respecta si lupta pentru valorile cresteine.

El a vorbit si despre incidentele de la mitingul secuilor de luni, organizat in Targu Mures, unde au izbucnit conflicte intre maghiari si fortele de ordine.

"La Targu Mures, reprezentantii Jobbik nu au fost implicati in niciun fel de scandal, nici nu au fost folosite steagurile si simbolurile partidului. Deci, si isteria si atacurile politice asupra membrilor partidului sunt minciuni", a incheiat Bela.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

Ponta: Basescu a vrut sa fure caimacul, stia ca pregatim declararea ca indezirabil a liderului Jobbik

Presedintele Traian Basescu a cerut, marti, Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ care sa interzica prezenta membrilor partidului Jobbik pe teritoriul tarii noastre, numind grupul politic "extremist".

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...