Liderul Jobbik, catre Basescu si Ponta: Ori sunteti dezinformati, ori faceti un joc antimaghiar

Joi, 13 Martie 2014, ora 15:46
5395 citiri
Liderul Jobbik, catre Basescu si Ponta: Ori sunteti dezinformati, ori faceti un joc antimaghiar

Presedintele Jobbik, Vona Gabor, afirma ca Traian Basescu si Victor Ponta "ori au fost dezinformati, ori fac un joc politic antimaghiar", iar daca au o problema cu el pe motiv ca sustine autonomia, atunci sa spuna clar si "sa nu imbrace intentia lor reala intr-o haina asa de transparenta".

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook si adresat presedintelui Traian Basescu si premierului Victor Ponta, Vona Gabor isi exprima "nedumerirea" fata de intentia autoritatilor romane de a-i interzice prezenta pe teritoriul tarii.

Vona se intreaba ce ilegalitate a comis, in conditiile in care nu a facut altceva decat sa marsaluiasca in mod pasnic la manifestarea de luni seara, de la Targu Mures.

"Daca pentru acest lucru sunt interzis, atunci ce se va intampla cu miile de participanti? Vor fi interzisi din tara si liderul belgian, catalan si basc, care la fel au participat? Ei nu doar au marsaluit in liniste, ca mine, ci au sustinut si discursuri remarcabile", arata Vona.

Lider Jobbik Cluj: Basescu si Ponta vor sa genereze o atitudine antimaghiara

El precizeaza ca, potrivit emisiunilor de stiri, membrii Jobbik si ai Garzii Maghiare ar fi provocat incidente la Targu Mures, insa acest fapt este "o minciuna mare", subliind ca acestia au respectat recomandarile organizatorilor si au marsaluit pasnic si nu au avut nici steaguri de partid.

"Acest lucru s-a intamplat. Pentru asta se doreste interzicerea noastra? Domnule presedinte, domnule premier, sa nu va faceti de ras! Inteleg eu ca voturile sunt importante, fiind si eu presedinte de partid, dar totusi exista un nivel sub care nu merita sa cobori. In cazul in care dumneavoastra aveti o problema pentru ca eu si partidul meu, consecvent si in orice imprejurare, suntem alaturi de problema autonomiei secuiesti, atunci sa spuneti cinstit. Sa nu imbracati intentia dumneavoastra reala intr-o haina asa de transparenta!

Daca aveti o problema cu programul Jobbik sau cu mine, fiti barbati si spuneti clar: problema cu mine este ca sprijin autonomia secuilor. Atunci voi intelege acest lucru, dar aceasta incercare puerila pentru interzicerea mea, este nedemna si de compatimit", sustine presedintele Jobbik.

El mai sustine ca in acest caz exista doua posibilitati: ori cei doi politicieni romani au fost dezinformati, ori acestia duc un joc politic antimaghiar de nivel scazut.

"Sunt doua posiblitati. Ori sunteti dezinformati, ori duceti un joc politic antimaghiar de nivel scazut", mentioneaza Vona Gabor.

Presedintele Traian Basescu declara, marti, ca cere Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ prin care sa se interzica prezenta membrilor partidului Jobbik in Romania, pe care l-a catalogat drept "extremist".

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca Ministerul de Interne il poate declara pe liderul Jobbik drept persoana indezirabila pe teritoriul Romaniei daca presedintele Traian Basescu, ca sef al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avizeaza procedura.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: MEDIAFAX