Presedintele Jobbik da vina pe presa romaneasca: O manipulare. Nu sunt si nu vreau sa fiu psihologul vostru

Luni, 12 August 2013, ora 13:55
4189 citiri
Presedintele Jobbik da vina pe presa romaneasca: O manipulare. Nu sunt si nu vreau sa fiu psihologul vostru

Presedintele partidului Jobbik, Vona Gabor, a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisa adresata politicienilor romani in care incearca sa motiveze afirmatiile facute in tabara de vara de la Borzont (judetul Harghita).

Vona acuza presa romana ca i-a rastalmacit declaratiile si ca manipuleaza opinia publica.

"Vreti sa prezentanti lumii intregi imaginea falsa ca pasnica politica romana este afectata de agresivitatea politicii ungare. De ce e nevoie de aceasta manipulare?

Unul dintre motive ar putea fi procesele dumneavoastra de constiinta in legatura cu repetata blocare de o maniera necinstita a drepturilor minoritatilor maghiare din Transilvania. Dar nu sunt si nu vreau sa fiu psihologul vostru, asa ca va las sa va cautati singuri motivele", scrie Vona Gabor pe Facebook.

Basescu: Romania isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei

El considera ca scrisoarea este necesara pentru salvarea relatiei romano-ungare.

"Am fost intrebat de un ziarist in legatura cu reprezentarea interesului maghiar, daca aceasta ar insemna un conflict cu Romania, ni l-am asuma? Am raspuns cu da.

Este de datoria unui partid ungar sa isi asume diferendul de opinie, deci conflictul, ca sa isi apere propria rasa.

De aici, presa romana a creat varianta ca as fi declarat razboi Romaniei. La asta au reactionat parlamentarul Bogdan Diaconu si Ministerul de Externe. Oare daca ar fi vorba despre asumarea unui conflict cu un alt stat pentru drepturilor cetatenilor romani, raspunsul dumneavoastra nu ar fi fost acelasi?", noteaza presedintele Jobbik.

Liderul formatiunii de extrema dreapta sustine ca nu are nimic impotriva cetatenilor romani.

"Noi nu avem nicio problema cu romanii, nu suntem impotriva lor, ci pentru cei maghiari. Daca am putea rezolva problema minoritatii, atunci s-ar disipa toate problemele si am avea un viitor comun.

Am mai spus la Borzont ca Romania si Ungaria ar trebui sa isi uneasca glasurile impotriva Uniunii Europene si a capitalismului global. Eu am constiinta impacata.

Imi asum conflictul si diferendul de opinie cu oricine. Ne despart multe puncte de vedere, dar sper sa fiti de acord ca un conflict poate fi dus doar cu onoare, cu dreptatea in mana si pe baza faptelor reale.

Sper sa luati in considerare aceste lucruri. Daca nu o veti face, atunci se va dovedi in fata tuturor cui serveste distorsionarea adevarului", incheie Vona, care aminteste ca a scris aceste randuri nu doar in calitate de presedinte Jobbik, ci si de admirator real al scriitorului Mircea Eliade.

MAE, reactie dura la declaratiile liderului Jobbik: Guvernul ungar sa ia pozitie (Video)

Explicatiile vin dupa ce liderul Jobbik a acuzat sambata Guvernul condus de Viktor Orban ca nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon si autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc in cadrul forumurilor internationale, potrivit unei declaratii sustinute la Tabara tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc in localitatea Borzont din judetul Harghita.

"Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona.

Presedintele Traian Basescu, prezent luni in Harghita la deschiderea programului de vara a Universitatii Romanilor de Pretutindeni, a declarat ca Ungaria a devenit un focar de instabilitate in regiune.

Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a cerut Guvernului de la Budapesta sa se disocieze de declaratiile liderului Jobbik, apreciind ca acestea contravin "flagrant spiritului si realitatilor europene contemporane, principiilor de drept international, Tratatului politic de baza, precum si Parteneriatului Strategic bilateral". In semn de raspuns, Ministerul ungar de Externe a precizat ca Jobbik este un partid de opozitie, care nu este implicat in activitatea Guvernului ungar si nu impartaseste responsabilitatile acestuia.

Ulterior, Jobbik a catalogat mesajul MAE din Romania drept "o provocare deliberata" menita sa intimideze comunitatea etnica maghiara a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vona Gabor declaratii romani, #Vona Gabor conflict Romania, #Jobbik conflict Romania , #maghiari
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ha ha ha ! ce palavre faine ! ce plictiseala trage-ti acolo !
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5