Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul drapelului - Frunda: E o prostie. Ce daca ai si steagul secuiesc?

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 15:24
4758 citiri
Scandalul drapelului - Frunda: E o prostie. Ce daca ai si steagul secuiesc?
Foto: Arhiva

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, critica atat reactia din Romania fata de arborarea steagului secuiesc din Harghita si Covasna, cat si cea din Ungaria, a secretarului de stat Nemeth Zsolt, care a cerut arborarea acestuia pe primariile de acolo.

"E o prostie. Si Targu Mures are steag local, si secuii au steag local. Care e problema daca pe langa steagul Romaniei daca un individ sau o institutie pune si steagul secuiesc?", a comentat Frunda pentru Ziare.com criticile aduse arborarii steagului in judetele maghiare.

"Imi amintesc ca in perioada de dinainte de '90 serbam 15 martie (ziua maghiarilor de pretutindeni-n.red), chiar daca asta insemna puscarie, aveam ascuns steagul unguresc si steagul secuiesc, de ce sa impingem lucrurile in directia asta?", a mai comentat fostul senator UDMR.

Frunda il critica si pe secretarul de stat din MAE maghiar pentru atitudinea sa.

"Atitudinea secretarului de stat Nemeth Zsolt e disproportionata, nu e la locul ei, normal ar fi fost sa-l sune pe omologul sau roman", spune Frunda, desi e de parere ca "nu e normal ca autoritatile romane sa rezolve cu forta" asemenea chestiuni.

El considera inutile tensiunile pe baze etnice intre Romania si Ungaria, dat fiind ca cele 2 tari sunt acum aliate, cu interese comune, iar maghiarii din Romania au dovedit ca sunt cetateni loiali.

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii

Prim-ministrul Victor Ponta i-a raspuns secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt, in contextul scandalului legat de arborarea drapelului secuiesc in aceasta tara, precizand ca nu accepta "obraznicii".

Premierul i-a cerut totodata ministrului de Externe Titus Corlatean sa raspunda omologului sau maghiar.

"Vreau sa va rog, domnule ministru de Externe, sa-mi dati un raspuns foarte clar ca nu acceptam niciun fel de... nu vreau sa folosesc un termen nediplomatic, dar nu acceptam niciun fel de lectii de la nimeni in privinta aplicarii legilor pentru minoritati.

Daca cineva vrea sa-si faca niste campanie electorala in Romania, vreau sa aveti o atitudine foarte ferma. Dar nu ne poate spune nimeni ce steaguri afisam pe aici. Rog autoritatile locale sa-si faca datoria conform legii. Nu vreau sa cad in capcana de a fi provocati, dar nici nu vreau sa luam lectii", a spus Victor Ponta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Frunda scandal drapel prostie, #Frunda steag secuiesc , #maghiari