UDMR vrea autonomie in Tinutul Secuiesc Un lider maghiar, suparat pe Ponta: Iresponsabil

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 18:42
3566 citiri
UDMR vrea autonomie in Tinutul Secuiesc Un lider maghiar, suparat pe Ponta: Iresponsabil
Foto: Cotidianul

Deputatul UDMR Peter Eckstein-Kovacs a vorbit despre proiectul de autonomie initiat de maghiari, criticand atitudinea premierului Victor Ponta, pe care o catalogheaza ca fiind "nepotrivita".

"Cred ca ce a zis Ponta referitor la Scotia nu isi are locul in acest context. In Scotia exista o autonomie ultradezvoltata, ei nu au votat pentru sau contra autonomie, ci pentru separarea Scotiei de Marea Britanie, iar la noi nu este cazul", a declarat el pentru Realitatea TV.

Potrivit deputatului, ceea ce s-a intamplat in Scotia ar trebui sa fie insa un exemplu, tinand cont de maniera in care a fost gestionata situatia.

UDMR vrea autonomie in Tinutul Secuiesc: "Mai mergeti, mai, baieti, de-aici" (Video)

"Daca acest exercitiu scotian trebuie sa ne arate ceva, eu cred ca este felul in care s-a gestionat aceasta chestiune. A fost o campanie prelungita, oamenii au gandit si au format o opinie, hotarand apoi sa ramana impreuna in cadrul Marii Britanii. Exemplul ar fi sa se discute cu argumente, corect si linistit pe aceasta tema", a mai adaugat el.

Liderul UDMR a criticat si atitudinea premierului Victor Ponta cu privire la acest proiect.

"Ponta nu are o atitudine responsabila. Nu poti sa spui despre un proiect discutabil, initiat de o masa critica de cetateni romani, ca il respingi si ca nu o sa il citesti. Nu este o atitudine potrivita".

De asemenea, deputatul a mai precizat ca au existat nenumarate initiative de organizare a unui referendum pe aceasta tema.

"Au fost initiative repetate de a face un referendum pe aceste chestiuni, dar daca prefectii au considerat ca nu este legal, acest lucru nu s-a intamplat".

Premierul Victor Ponta si-a exprimat vineri refuzul categoric de a sustine proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc, precizand ca acesta a fost realizat in "scop electoral".

"Lectia cu Scotia a fost foarte bine inteleasa de toata lumea. Cred ca experienta Kosovo este inca o experienta care nu este bine digerata", a declarat prim-ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR proiect autonomie, #Ponta respingere proiect autonomie, #declaratii deputat maghiar proiect autonomie , #maghiari