Ziare.com

Un "Raport din umbra" cere ONU autonomia secuilor

Luni, 09 August 2010, ora 15:05

   

Un "Raport din umbra" cere ONU autonomia secuilor
Comitetul ONU pentru Eliminarea Discrimarii Rasiale discuta luni si marti, la Geneva, Raportul de Tara al Romaniei privind situatia minoritatilor. In acest context, trei asociatii maghiare care au legaturi directe cu UDMR si Laszlo Tokes au trimis la ONU un "Raport din Umbra" intitulat "Discriminarea maghiarilor din Romania" in care acuza statul roman ca incalca drepturile maghiarilor.

Acest raport a fost depus la ONU pe langa informarea realizata de statul roman, iar in el se propune ca unica solutie autonomia teritoriala, scrie Adevarul.

Seful delegatiei Romaniei care va prezenta Raportul de Tara la ONU, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat pentru adevarul.ro ca "raportul constata progrese pentru Romania" si ca raportul din umbra "ridica anumite intrebari, dar nu unele la care nu se poate raspunde".

Ce scrie in "Raportul din umbra"

Conform autorilor acestui raport, in conformitate cu legislatia europeana, ar fi din nou posibila acordarea unui statut special legal Tinutului Secuiesc.

In raport se mai spune ca maghiarii sunt impiedicati deseori sa isi exercite dreptul de a-si folosi limba materna in justitie, ca documentele oficiale sunt redactate doar in limba romana si ca "maghiarii sunt tratati ca cetateni de mana a doua in Romania".

Dezvoltarea infrastructurii Secuimii este foarte lenta sau uitata cu totul, se mai scrie in raport, in timp ce din contra, alte regiuni mai degraba retrase ale tarii, in special Moldova si sudul Romaniei, au o dezvoltare rapida.

Pe de alta parte, rezervele strategice ale Tinutului Secuiesc - sare si ape minerale - sunt controlate de autoritatile centrale, lucru care inseamna ca licentele si contractele de exploatare sunt acordate preferential, excluzand investitorii locali, se mai plang autorii raportului.

Intr-o serie de atacuri violente in ultimele luni, maghiarii au fost atacati verbal si fizic "pentru singurul motiv ca au vorbit public in limba materna". Din nefericire, adeseori autoritatile nu acorda atentie acestor cauze, sau chiar mai rau, in unele cazuri chiar ele sunt agresorii.

In aceste conditii, autorii raportului cer ca Tinutul Secuiesc sa devina o entitate administrativa regionala unica, unitara, cu propriile organisme legiuitoare si executive, "bazate pe alegeri democratice in randul propriilor cetateni".

De asemenea, se mai cere acordarea statutului de limba regionala oficiala pentru limba maghiara si folosirea libera a simbolurilor nationale ungare si a emblemelor secuiesti.

Comitetul ONU pentru Eliminarea Discriminarii Rasiale (CEDR) tine la Geneva, in perioada 2-27 august 2010, cea de-a 77-a sesiune privind starea minoritatilor din 11 tari din intreaga lume, printre care si Romania.

Raportul de tara trimis de Romania este format din patru rapoarte realizate in 2001, 2003, 2005 si 2007, puse la un loc intr-un singur document finalizat la 29 iulie 2008 si inregistrat de CEDR la 22 iunie 2009.

Romania va prezenta raportul luni, 9 august 2010 si marti, 10 august 2010. Dupa aceea, CEDR va redacta un raport si va face Romaniei recomandari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasati romii in pace. Ei nu cer autonomie.

Ce aveti cu romii domnilor ? Sunt ei oare care cer autonomie ?!!Vorbesti aiurea ca sa te aflii in treaba. Cei ca tine fac rau Romaniei -rasistiii . Voi nu faceti altceva sa dati apa la moara celor ce vor sa cioparteasca Romania. Romii , spre deosebire de altii, nu au cerut niciodata nicun fel de autonomie, ei vor doar o viata mai buna si doar drepturi egale reale nu numai pe hartie.

 

da sunt discriminati pozitiv

dar vor si ei amnistie vesnica din punct de vedere penal si fiscal ca minoritari romi ca suna mai euroepan rom decat rrom

 

***,

Cu autonomia voastra cu tot.Va opresc eu sa vorbiti ungureasca?Vorbeste si-n somn, n-ai decat.Vrei sa traiesti aici cu noi, atunci stai si voteaza-ti UDMR-ul, nu te opreste nimeni.Daca va stam in gat, lofososeghedbe, kedves baratom...Nu-i moartea cailor dupa vrerea cainilor!!!!

 

sa ne cunoastem originea dupa neam zise un maghiar

Székely az őr kutyák a mi határon
Fizettem az autonómia és a római provinciák

Aut o nomiea (se scrie "out", dar se citeste aut) Tinutului Secoesc, nu este o inventie ci o realitate traditionala de care ungurii ar trebui sa profite in masusa in care sant inteligenti, ceva care tine mai mult de traditie si folclorul interetnic !

Am scapat in buna masura de sfabii din Banat, vorba vine, ca mai destepti si mai buni nu am devenit ! A plecat evreimea spre Palestina si cu siguranta au lasat goluri mari in multe din meseriile pe care le practicau in Romaniea, dar teoretic macar, nimeni nu a plans dupa ei ... acum placa tiganii pe capete spre Italia, Spania si Franta ! Aproape sigur ca dupa ei chiar nu va plange nimeni ... si uite ca ungurii vor sa plece si ei dar nu oricum ... ei bine HarCo, numit si Tinutul Secuesc, este o zona din mijlocul si din inima tarii noastre ... nu este o enclava undeva la granita cu ungurii ... situatia nu poate fi comparata cu Kosovo sau cu mai stiu eu ce Silezii sau regiuni ale bascilor din Spania ... daca vreti neaparat o similitudine geoetnic, Tinutul Secuesc poate fi comparat cel mult cu Fanarul grecesc din samul Istambulului si nimic mai mult !

OPUS9,ASTA E PENTRU TINE; LASZLO TOKES,,DOMNUL PRESEDINTE AR PUTEA SA NE MULTUMEASCA SI SA NE DEA AUTONOMIE"

MANUAL DE DUPLICITARISM.CUM SA TE FACI CA APERI INTEGRITATEA ROMANIEI IN TIMP CE CURVESTI CU IREDENTISTA UDMR-ISTA
Laszlo Tokes si-a permis să-i spună direct lui Traian Băsescu că ar trebui să sprijine demersul pentru autonomie, in schimbul votului pe care secuii i l-au dat la prezidentiale: "Noi am scos castanele din foc pentru dumneavoastră... Domnul presedinte ar putea să ne multumească si să ne dea autonomia". Mult va costa Romania aceste acte de trădare. Să nu se scape din vedere faptul că, la finalul Scolii de Vară, Viktor Orban va fi declarat "premierul intregii natiuni maghiare". Nici că, la Miercurea Ciuc, niste extremisti maghiari, membri ai unei organizatii paramilitare interzise deocamdată pină si in Ungaria, Garda Maghiară, dar si ai HVIM, asa-zisa "Miscare a Tinerilor din cele 64 de Comitate", condusă de Toroczkai Laszlo (cu referire la "Ungaria Mare"), organizatie interzisă, la rindul ei, in Slovacia si Canada, solicită inlocuirea numelui Străzii Mihai Eminescu cu "Attila". Numele Străzii Horea, Closca si Crisan a fost schimbat, tot asa, cu Attila, Strada Iorga cu Rakoczi, iar Strada 1 Decembrie a fost sectionată "democratic", fiind impărtită in Petofi Sandor, Mihai Eminescu si 1 Decembrie. Strada Eroilor a devenit Strada Ugron Gabor, iar Strada Closca a devenit Strada Attila. Politica pasilor mărunti dusă de căpeteniile iredentiste ale UDMR si PCM a inceput să dea roade. Acest fapt a permis ca recunoscutul extremist anti-roman Laszlo Tokes să afirme linistit, pe pămint romanesc: "Kosovo si-a obtinut independenta, noi nu am putea să obtinem autonomia? Catalanii au iesit pe stradă. Si noi am putea iesi pentru obtinerea autonomiei". Este un moment propice, in opinia lui Tokes, care aseamănă situatia prezentă cu cea din 1989, accentuind pe fraze si cuvinte-cheie: "Acum suntem in aceeasi situatie ca si in '89. Criza le ingreunează traiul, la fel, la romani si la maghiari". Si iată că presedintele Romaniei, Traian Băsescu, vine si se asează cu ei la masă, lezind in felul acesta demnitatea natională a milioane si milioane de romani. Mai mult, acceptă jocurile la vedere ale extremistilor maghiari, care ne persiflează cu "superioritatea" lor asiatică.Cine va mai sterge pata aceasta de pe obrazul romanilor sacrificati sau cine va mai reusi să readucă la loc de cinste osemintele zecilor de mii de romani martirizati prin crimele odioase ale maghiarilor de ieri, preamăriti prin grupuri statuare?

OPUS9,IDOLII TAI BASESCU-PDL SUNT SPERANTA TURBATILOR DIN UDMR

Laszlo Tokes: Constitutia se schimba, nu este Sfanta Scriptura
Vicepresedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, a declarat ca nu intelege "isteria" creata in urma afirmatiilor sale "nevinovate" legate de autonomia Tinutului Secuiesc, pentru care maghiarii ar trebui sa iasa in strada daca va fi nevoie, si ca nu vede o problema in modificarea Constitutiei in favoarea autonomiei, pentru ca legea fundamentala "nu este Sfanta Scriptura"(Mediafax)

Tokes a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Oradea, ca este sigur de faptul ca maghiarii din Romania vor obtine autonomia Tinutului Secuiesc daca isi unesc fortele.

"Trebuie o cooperare deplina intre fortele politice maghiare. Totodata, CONTAM PE SPRIJINUL UNGARIEI SI AL SPRIJINULUI POLITIC DIN INTERIOR, deoarece autonomia este o institutie acceptata in lumea democratica", a declarat acesta.

Vicepresedintele PE a spus ca nu intelege "isteria" creata dupa niste "afirmatii nevinovate".

"Chiar romanii au luptat in mod inversunat pentru dobandirea autonomiei in Imperiul Habsburgic. Probabil, amnezia istorica i-a facut sa uite aceste lupte nobile duse in urma cu 100-130 de ani", a comentat Tokes.

Totodata, europarlamentarul a declarat ca, in demersurile pentru autonomie, MIZEAZA SI PE SPRIJINUL POLITICIENILOR ROMANI, pe acei " POLITICIENI LUMINATI SI DEMOCRATI" care isi dau seama ca autonomia ar fi un factor de stabilitate.

"E trist ca la 20 de ani dupa caderea regimului Ceausescu inca se poate crea o atmosfera atat de dusmanoasa, national-sovinista", a afirmat el, completand ca aceste ATACURI SE INDREAPTA nu numai IMPOTRIVA sa, ci si impotriva drepturilor democratice colective ale comunitatii maghiare, a PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU si A GUVERNULUI PDL.

tziganca imputita e *** chioara popo....

Kérem az Istent nem hagyod az én népem szenved hadsereg hazugság és gyalázat!
Reggel, amikor felébredek, imádkozni Jézus Krisztus a Megváltó és az Isten Anyja, a gondolatok pedig a magyar irredenta bűnözők, a béke és a testvériség körében.
Még mindig imádkozom, hogy a Megváltó és a Madonna, hogy minden hazugoknak, akik a kereslet autonómia etnikai és faji segragare elpusztulni a pokol tüzet, a családjával és követőit, valamint elődei. Én csak imádkozom, hogy minden olyan bűnözők, akik megölték a nevét betartása egy adott faj, kaszt pseudoetnic érdekcsoport, hogy megnyalta az etnikai kövek bekent kátrány és lúd toll és eltávolítják a templom és megverték Atilla szamár az ostorral.
Kérek minden shogorii Kristzus arra testvérgyilkos háborút a keresztények között, akik eleget őrült hambitiile egykori pap halkan református actulmente Gróf jövedelme több százezer dollárt havonta, míg a mi szegény rokonok éhezni . Krisztus Úr, küldje el a fény minden bölcs nemzet a földön, és elűzi minden nevolnic, hogy a neved a kapzsiság, gőg és nagyzási hóbort, azt akarja, hogy hite vagyon és a szomszédai, illetve előírja, hogy megtanulják a nyelvet a megtévesztés, magyar, illetve, és elhagyja a Krisztusba vetett hit a korábbi pogány istenek Mongóly sürgette a gyűlölet, hiúság, a büszkeség, hazugság, gyilkosság, nemi erőszak, a mohóság, büszkeség és arrogancia.
Átkozott legyen minden református pap, aki a vérontást hazájában annak etnikai vágott erdő, hogy arany-Kárpátok, égnek búza növények, hogy elpusztítsák a nyaralóhelyeken, kombinált elpusztítani a sertések, megmunkált, és acélöntvények román bankok rabszolgává az emberek évszázadokon át, hogy váltani jobbágyok, és a jobbágyok. Decebal, Mircea, Doja, Horia, Tyúk, Crisan, Mihai, Antonescu, Ceausescu, Milea, Guse példái, a hősiesség szemben a fasiszta gazemberek a magyar elnyomók, kizsákmányolók és a gyilkosok, mint a nemzet védelmezői.
Egyesül előtt a román propagandagépezet hírszerzési és biztonsági szolgálatok magyar magyar, ami elpusztítja a katonai és aktív és nyugdíjas katonai gyilkosság az éhség, míg a magyarok euroy biztonsági alkalmazottak Nőttek hatszor. Stop a magyar offenzíva elleni szellemében a román nép! Minden eszközt vegyenek igénybe a bűnözők elleni küzdelem és a holgosh propagandu padok minden alkalomra.
Román nép megvédésére Isten, keresztény, demokratikus és toleráns.
Halál a fasizmus és irredentizmus kezdeményezett Tőkés László református pap, minden, fekete ember és a Sátán.

MINCIUNI SFRUNTATE - sau cand pisica nu-i acasa, joaca soarecele pe masa - asta insemnand ca Statul Roman nu are autoritati puternice

Ce minciuni sfruntate ! Cine-i opreste pe maghiari sa vorbeasca limba lor materna ? Au gradinite, scoli,licee,facultati, ziare si reviste, cu bani alocati de STat. Cine are interes sa starneasca haos si dezordine in tara ? Cine are interes sa fie dihonie intre cetatenii romani si cetatenii ROMANI de etnie maghiara ?!
Domnule Traian Basescu, dv.,care ati stat plin de bucurie (v-am vazut), langa Laszlo Tokes, ce aveti de spus ?!
Maghiarii sunt la conducerea tarii, de 20 de ani, iar acum vice-prim-ministru este un cetatean de etnie maghiara - Marko Bella...Asta inseamna ca sunt discriminati ?!
Nu se gaseste nicio autoritate a Statului roman sa ia atitudine ferma impotriva acestor descreierati ?!

Astept anul UNU - poezie de Magda Isanos

ASTEPT ANUL UNU

Astept anul unu.
Anul pãcii intre popoare.
Ale istoriei mari abatoare
vor fi dãramate.
Inima mea de pe-acuma murmurã: "Frate,
iartã-mã pentru urile strãmosesti
si-n numele suferintelor omenesti,
dã-mi mana."
Si eu am muscat tãrana
si-am plans.
Cei scumpi erau morti si focul cãminului stans,
in patria incendiatã.
Sangele lumina, aurorã ciudatã.
Zare dupã zare cãdea,
inainte si-n urma mea.
Treceam fruntarii,
rauri si munti.
Si nimeni nu era mai mare ca marii
soldati anonimi.
Infricosate, cenusii multimi
din calea noastrã se trãgeau ca apa.
Obuzele ucideau si sãpau totodatã groapa
copilului nevarstnic si mamei.
Apoi, spectrul foamei
colinda campii pustiite.
In vremea asta, iahtul cu punti aurite
de soarele Sudului
plutea ca o pasãre imaculatã.
Miliardarul isi fuma havana:
"O, lume minunat asezatã!..."
(Viermele ingrãsandu-se-n rana
vesnic insangeratei omeniri...)

Frate, sã nu mai avem amintiri
si visuri sovine.
Tu fãuresti unelte ca si mine.
Lucrezi pãmantul. Poate scrii cãrti.
Sunt vetre sãrace si-n alte pãrti
de lume, si eu te cunosc dupã fatã
cã-n fiecare zi te scoli dimineatã,
si seara te culci tarziu.

Dã-mi mana, sã dãramãm abatoarele
istoriei. Iesi din sicriu
si priveste: rãsare soarele....

Din volumul "Cantarea muntilor", 1945

Veac de sange - poezie de Magda Isanos

VEAC DE SÂNGE

Veac de sange si zgurã,
valvataie de urã...
Minciuna-i stãpanã,
urlã urat si ne-nganã.

Nu mã tem
sã strig si sã chem,
in numele vietii,
in numele diminetii
ce va sã vinã,
din ruinã,
ca o nouã religie, caldã luminã...
Striga-n campii Dumnezeu:
"Cain, ce-ai fãcut cu fratele tãu?"
Si spicele de grau se plecau
si murmurau:
"L-am vãzut, l-am vãzut
pe Abel, in tãranã cãzut..."

"Revista literarã", nr.7, 30 martie 1947

Capul de la Torda - de Adrian Paunescu

Capul lui Mihai Viteazul
De la Torda se ridica
Si intreaba de ce tara
A ramas atat de mica.
Si Campia Tordei, trista,
Ii raspunde lui cu jale:
"Fiindca astazi ducem lipsa
Capului Mariei Tale".

R: Nu mai acuzati strainii,
Ca ne taie domnitorii,
Ca intimideaza Tara
Cu guverne provizorii.
Eu atata-as vrea sa aflu,
Aratamdu-ne obrazul,
Totushi, unde-au fost romanii,
Cand a fost taiat Viteazul?

Nu voi consuma otrava
Pentru nici un fel de "pasta".
Totusi, unde au fost ai nostri,
Si atunci, si-n vremea asta?
Cum se ajunge pan-la gatul
Voievodului de Tara,
Daca nu-s tradari acasa,
Langa ura de afara?


Capul lui Mihai Viteazul
Ne-a lasat numai cu trupul.
Nu conteaza ca strainii
Nu aveau nici pic de scrupul.
Eu de-o singura-ntrebare
Ma scarbesc si ma manii,
Totusi, unde au fost romanii?
Totusi, unde sunt romanii?

Hai la LUPTA !

Daca nu merge autonomia pe cale pasnica vom activa unitatiile noastre militare din zona Albac, Cluj si Maramures. Vom activa ca ETA sua IRA pane la victoria finala !

rRomania este o tara in care romanii pot deveni minoritari

Romania este o tara in care rromi sufera de amnistie fiscala si penala generalizata
la asta aspira si unguri sau alte popoare maghiarizate cum sunt secuii
asta se intampla deoarece statul de drept este din cand in cand existent in aceasta tara
mai aless cand trebuie sa plateasca pentru o vina reala sau imaginara un cetatean de etnie romana
ddeoarece legile sunt la ff pentru entici minoritari statul nu are curaj sa le aplice deoarece -ar afla ca si unii majoritari folosesc legile tot la ff
si atunci ar fi o mare problema asa ca
mai bine se da apa la moara la ff pentru minoritari sa nu comenteze organizatiile internationale

 

Ce se ascunde in spatele ascendentului maghiar ?

Ca unii lideri maghiari sunt animati de tot felul de dorinte este probabil normal. Ca UDMR e in parlament si la guvernare in ultimii 20 de ani ... ei bine asta este vina romanilor ... care prin lipsa de la urne "valideaza" inconstient o pondere supraevaluata a maghiarimii ! Exemplu Prezenta la vot slaba face ca 100 de unguri sa reprezinte mai mult - procentual ... si de aici toata apa la moara maghiara ... Desteapta-te ... !

 

corect

statul roman ii discrimineaza pentru ca i-a lasat singuri dupa ce chiar ei(ungurii)i-au alungat pe romani de acolo ; intru-cat nu stiu boaba romaneste nu inteleg ce vrea presedintele(Romaniei) cand vine la ei in vizita de lucru.
Ce ne mai miram cand un partid aflat la guvernare (UDMR) incearca atenteaza fie si prin tacere la integritatea Romaniei? Asta discriminare sa-i lase la guvernare ; masochism,tradare si interes "majoritar"din partea romana.
Romanii din Ungaria au aceleasi drepturi depline ca si maghiarii:invatamant in limba maghiara,justitie in limba maghiara ,actele in limba maghiara.Chiar ce mai vrem?

 

teoretic el e si presedintele lor

practic el este si presul lor
asta cauta acolo
cand boc imparte bani din tva si din salarii la asfaltangii si alt mironosite de gen

Hai la LUPTA !

Daca nu obtinem pe cale pasnica autonomie teritoriala vom lupta cu fortele noastre militare impotriva asupritoriilor. Vom activa ca IRA sau ETA !
Noi sutem TEA !!!

 

 

un banc adevarat

Pe un stadion in Budapesta se disputa un meci de fotbal Ungaria-Romania
Un ungur din Cluj intra in tribuna si se aseaza langa galeria ungurilor.
Pe la jumate-a meciului apare un ungur, vine linga el si il intreaba:
- hogyan tortenik a pontzam (cat este scorul)
- egy-zero (1-0) raspunde Cujanul
In momentul acela toti din jurul lui tabara pe el si-l iau la bataie
Dupa bataie se ridica se scutura si intreaba:
- Ba da ce v-am facut, cu ce am gresit ?
- Esti roman ce cauti in tabara noastra ?
- Nu-i adevarat, sunt ungur
- Nu esti ungur adevarat, la unguri zero se spune "nullat" deci esti roman. Si l-au dat afara din tribuna.

 

Eu cer autonomie pentru toate judetele, nu numai pentru Tinutul Secuilor... Vresau autonomie si pentru Regatul lui Gelu si Menumorut si nu numai... Haimanalele faramitzeaza o tara. Foarte bine. Rromii vor avea mai multe tarei de unde sa fure.

In rest, oricum de tara asta s-a ales praful... Asa ca au dreptate. maghiarii sa ceara autonomie. Poate ca transilvaniei i-ar fi mai bine sa se alature Austro-Ungariei... Oricum Austria are controlul financiar si in ceea ce priveste gazele si petrolul romanesc... Iar Ungaria este tara prietena de veacuri, nu ? Ce credeati... Romania mai exista doar in imaginatia unora... este un stat formal... de facto el nu mai exista... n-are nici o putere... priviti cetetenii in ce situatie au fost si sunt adusi de un stat incapabil, impotent si sarac... si la propriu si la figurat... Au vandut tot ce au vrut puterile straine... Romania a fost si este condusa de vanduti fara suflet de roman... sunt saraci cu duhul cei care spera ca tara asta se va mai redresa vreodata...

 

JAMES,,FRANCEZILOR (EUROPENILOR)NU LE PLACE ROM-UL.E MAI BUN VINUL

ROM1,romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestie de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește intr-un păhărel sau intr-un țoi. [Var.: rum (reg.) s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum. Sursa: DEX '98

CAT DESPRE TIGANI,EUROPA(se aude ,,LIGA PRO EUROPA"a tiganilor?)S-A SATURAT DE VOI.MARS INAPOI IN INDIA!

 

Pentru I-marlan

Mardane ,marlane. Nu ai decat sa iti birasti veninul tau rasist si ura ta fata de romi, cat vrei tu, ca doar cu atata ramai. Tu esti un om nefericit, si doar ura iti da un sens in viata. Tu traiesti in trecut, pt ca tu nu stii nimic mai bun. Cuvintele tale jignitoare ni ma afecteaza cu nimic. Ele demonstreaza doar cat de redus esti intelectual. TU ai ura, iar eu am fericirea, iubirea de oameni, implinirea profesionala si personala. Ti-as da un sfat doar. Daca dispretuiesti romii, macar fii mai bun decat ei. Prin comportamentul tau, gradul tau redus de cultura, inchiderea mintala, te plaseaza mai jos decat cel mai josnic "tigan'. In al doi-lea rand, nu sunt rom, si nici eveeu. Sunt mai roman decat tine, dar diferenta e ca am o educatie buna, sunt satisfacut material si in viata personala. Tu nu ai nimic. Ba da. Ai doar URA.

JAMES,TE INSELI IN CEEA CE MA PRIVESTE

1)Nu urasc tiganii.Imi repugna.Imi repugna ipocrizia liderilor lor,a ONG-urilor care vor sa-i prezinte in postura de victime,persecutati"desi noi romanii suntem victimile lor.
2)Nu gasesc nimic peioratic in cuvantul ,,tigan".Daca are o conotatie negativa,e vina voastra,a tiganilor.Voi daca ati lua numele de ,,scandinavi"i-ati da si acestuia un renume prost.datorita felului vostru de-a fi
Nu sunt rasist.Daca ati fi blonzi cu ochi albastri si v-ati comporta asa cum faceti,tot asa as scrie de voi
Am prieten nigerian de religie musulmana si am avut prietena chinezoaica.Repet,nu e cazul de rasism.
Voi sunteti ca evreii,daca zici date statistice si nume,date concrete despre implicarea lor in oculta mondiala,esti catalogat automat drept ,,antisemit"Daca zici ceva de clanurile tiganesti,de cersetorie,de infractionalitatea tiganeasca,esti rasist.
3)Incetati cu uzurparea numelui nostru national.Va puteti zice intre voi cum vreti,in limba romana se zice,,tigan".Lumea,Europa a inceput sa se sature de voi(e un truism, ,,a fact*,o realitate incontestabila)si daca apareti in media cu denominatia,,ROMi din ROMania"prin confuzie,spurcati numele nostru national,punandu-se in vina romanilor fapte si vine care nu ne apartin
4)Habar nu ai de situatia mea materiala,pe de o parte,pe de alta parte aceasta nu e un prilej de lauda ci un motiv de a ramane modest,oricat de instarit ai fi.Adevarata avere e cea care ramane eterna,omenia.Pot sa-ti zic ca am fost omenos cu tigani de nenumarate ori,si ei mi-au intors omenia cu necinste,hotie.I-am luat la munca,i-am tratat cu respect,i-amplatit bine,iar ei m-au furat.Am prieten care a avut angajati tigani,dar a trebuit sa-i dea afara,fiindca furau de la clienti
5)Nu mai fa atata tam-tam de ,,cultura" ta.Zici ca esti profesor de istorie universala.James,tu esti,,brainwashed"cunosti propaganda oficiala ce tine loc de istorie si eventual cateva date.Tin sa-ti zic ca dincolo de ce pare a fi,principalele ,,motoare"si instigatoare ale evenimentelor mondiale au cauze si motivatii de care tu habar nu ai.HABAR NU AI,FIINDCA TU NU CUNOSTI ISTORIE,TU CUNOSTI VARIANTA OFICIALA CARE TI-E PREZENTATA DE CEI CARE STAU IN SPATELE EVENIMENTELOR.Ceea ce vezi e altceva decat ceea ce este.Nu intu in detalii,insa ti-as putea recomanda niste carti in acest sens
Despre cultura mea,repet,nu fac nici un comentariu.Stii ca prostul zice mereu ca e destept.Desteptii ii lasa pe altii sa faca referinte privind intelectul lor
6)James,noi romanii ne-am saturat de mult de tigani.EUROPA,INTR-UN TIMP FOARTE SCURT,S-A SATURAT DE VOI.E UN ADEVAR ECLATANT SI EPATANT,NU VEZI?Esti opac?Nu-ti functioneaza supapa de admisie?
7)Daca mai uzurpati numele nostru national,o sa trec de la numele civilizat de ,,tigan"la cel de ,,tschioara"Asta o s-o popularizez pana renuntati sa ne mai balacariti numele nostru national

Cei din Buda

Kérem az Istent nem hagyod az én népem szenved hadsereg hazugság és gyalázat!
Reggel, amikor felébredek, imádkozni Jézus Krisztus a Megváltó és az Isten Anyja, a gondolatok pedig a magyar irredenta bűnözők, a béke és a testvériség körében.
Még mindig imádkozom, hogy a Megváltó és a Madonna, hogy minden hazugoknak, akik a kereslet autonómia etnikai és faji segragare elpusztulni a pokol tüzet, a családjával és követőit, valamint elődei. Én csak imádkozom, hogy minden olyan bűnözők, akik megölték a nevét betartása egy adott faj, kaszt pseudoetnic érdekcsoport, hogy megnyalta az etnikai kövek bekent kátrány és lúd toll és eltávolítják a templom és megverték Atilla szamár az ostorral.
Kérek minden shogorii Kristzus arra testvérgyilkos háborút a keresztények között, akik eleget őrült hambitiile egykori pap halkan református actulmente Gróf jövedelme több százezer dollárt havonta, míg a mi szegény rokonok éhezni . Krisztus Úr, küldje el a fény minden bölcs nemzet a földön, és elűzi minden nevolnic, hogy a neved a kapzsiság, gőg és nagyzási hóbort, azt akarja, hogy hite vagyon és a szomszédai, illetve előírja, hogy megtanulják a nyelvet a megtévesztés, magyar, illetve, és elhagyja a Krisztusba vetett hit a korábbi pogány istenek Mongóly sürgette a gyűlölet, hiúság, a büszkeség, hazugság, gyilkosság, nemi erőszak, a mohóság, büszkeség és arrogancia.
Átkozott legyen minden református pap, aki a vérontást hazájában annak etnikai vágott erdő, hogy arany-Kárpátok, égnek búza növények, hogy elpusztítsák a nyaralóhelyeken, kombinált elpusztítani a sertések, megmunkált, és acélöntvények román bankok rabszolgává az emberek évszázadokon át, hogy váltani jobbágyok, és a jobbágyok. Decebal, Mircea, Doja, Horia, Tyúk, Crisan, Mihai, Antonescu, Ceausescu, Milea, Guse példái, a hősiesség szemben a fasiszta gazemberek a magyar elnyomók, kizsákmányolók és a gyilkosok, mint a nemzet védelmezői.
Egyesül előtt a román propagandagépezet hírszerzési és biztonsági szolgálatok magyar magyar, ami elpusztítja a katonai és aktív és nyugdíjas katonai gyilkosság az éhség, míg a magyarok euroy biztonsági alkalmazottak Nőttek hatszor. Stop a magyar offenzíva elleni szellemében a román nép! Minden eszközt vegyenek igénybe a bűnözők elleni küzdelem és a holgosh propagandu padok minden alkalomra.
Román nép megvédésére Isten, keresztény, demokratikus és toleráns.
Halál a fasizmus és irredentizmus kezdeményezett Tőkés László református pap, minden, fekete ember és a Sátán.

 

Pesta sovina, bat-o vina Popo !

Kérem az Istent nem hagyod az én népem szenved hadsereg hazugság és gyalázat!
Reggel, amikor felébredek, imádkozni Jézus Krisztus a Megváltó és az Isten Anyja, a gondolatok pedig a magyar irredenta bűnözők, a béke és a testvériség körében.
Még mindig imádkozom, hogy a Megváltó és a Madonna, hogy minden hazugoknak, akik a kereslet autonómia etnikai és faji segragare elpusztulni a pokol tüzet, a családjával és követőit, valamint elődei. Én csak imádkozom, hogy minden olyan bűnözők, akik megölték a nevét betartása egy adott faj, kaszt pseudoetnic érdekcsoport, hogy megnyalta az etnikai kövek bekent kátrány és lúd toll és eltávolítják a templom és megverték Atilla szamár az ostorral.
Kérek minden shogorii Kristzus arra testvérgyilkos háborút a keresztények között, akik eleget őrült hambitiile egykori pap halkan református actulmente Gróf jövedelme több százezer dollárt havonta, míg a mi szegény rokonok éhezni . Krisztus Úr, küldje el a fény minden bölcs nemzet a földön, és elűzi minden nevolnic, hogy a neved a kapzsiság, gőg és nagyzási hóbort, azt akarja, hogy hite vagyon és a szomszédai, illetve előírja, hogy megtanulják a nyelvet a megtévesztés, magyar, illetve, és elhagyja a Krisztusba vetett hit a korábbi pogány istenek Mongóly sürgette a gyűlölet, hiúság, a büszkeség, hazugság, gyilkosság, nemi erőszak, a mohóság, büszkeség és arrogancia.
Átkozott legyen minden református pap, aki a vérontást hazájában annak etnikai vágott erdő, hogy arany-Kárpátok, égnek búza növények, hogy elpusztítsák a nyaralóhelyeken, kombinált elpusztítani a sertések, megmunkált, és acélöntvények román bankok rabszolgává az emberek évszázadokon át, hogy váltani jobbágyok, és a jobbágyok. Decebal, Mircea, Doja, Horia, Tyúk, Crisan, Mihai, Antonescu, Ceausescu, Milea, Guse példái, a hősiesség szemben a fasiszta gazemberek a magyar elnyomók, kizsákmányolók és a gyilkosok, mint a nemzet védelmezői.
Egyesül előtt a román propagandagépezet hírszerzési és biztonsági szolgálatok magyar magyar, ami elpusztítja a katonai és aktív és nyugdíjas katonai gyilkosság az éhség, míg a magyarok euroy biztonsági alkalmazottak Nőttek hatszor. Stop a magyar offenzíva elleni szellemében a román nép! Minden eszközt vegyenek igénybe a bűnözők elleni küzdelem és a holgosh propagandu padok minden alkalomra.
Román nép megvédésére Isten, keresztény, demokratikus és toleráns.
Halál a fasizmus és irredentizmus kezdeményezett Tőkés László református pap, minden, fekete ember és a Sátán.

 

Interesent articol

Am citit articolul si comentariile pe marginea acestuia.Problema nu sta in aceste minoritati ce vor anumite asa zise drepturi ce le detin de fapt.Cei din G7 vor asta si este de la sine inteles de ce. Balcani trebuie sa fie asa cum era inainte de al doilea razboi mondial teritorial ma refer. Uitativa la fosta Yugoslavie, nu mai departe este un interes strategic financiar. Ce in alte tarii din cele G7 nu sunt minoritati? Au insa ca obligavitate sa vorbeasca limba tari respective oficial. In familie acasa, intre prieteni limba lor materna.IN rest limba oficiala a tari in care traiesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor