Vezi adevaratul discurs al premierului Ungariei

Joi, 17 Martie 2011, ora 08:15
12276 citiri
Vezi adevaratul discurs al premierului Ungariei
Foto: Arhiva

Dezbaterea motiunii de cenzura pe Codul Muncii a fost intrerupta, miercuri seara, dupa ce Puiu Hasotti, liderul grupului PNL, a cerut Parlamentului sa reactioneze cu privire la declaratiile premierului ungar Viktor Orban, care ar fi spus de Ziua Maghiarilor ca ar vrea ca Ardealul si Ungaria sa fie cum au fost odata si ca ungurii din Romania sa ia atitudine.

Marko Bela, fostul presedinte al UDMR, a sustinut ca declaratia nu ii apartine premierului Ungariei.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe din Romania a oferit presei traducerea discursului lui Viktor Orban in care nu apare declaratia adusa in discutie miercuri seara.

"Aceasta zi este sarbatoarea natiunii. Amintirea revolutiei si a luptei de eliberare este importanta, intrucat rezuma, in mod fidel, toti pilonii importanti ai identitatii noastre maghiare: mandria noastra nationala, cinstirea limbii si culturii noastre de sine statatoare, iubirea noastra de libertate.

Toti maghiarii, fie ca traiesc pe pamantul natal, ori in orice alta parte a lumii, simt acelasi lucru: cand vine primavara, ne punem cocarda in piept si pornim sa sarbatorim", a declarat premierul Ungariei.

Acesta a mentionat ca Ziua Maghiarilor le ofera ocazia sa analizeze situatia tarii, sa vada ce au realizat si spre ce se indreapta.

Scandal in Parlament: USL cere o reactie la declaratiile antiromanesti ale lui Viktor Orban

"Ungaria s-a schimbat foarte mult, iar acum traieste lunile innoirii. Mai avem multe de facut, mostenirea noastra ne-a asezat in fata unor sarcini care ne pun la incercare. Am avut asemenea datorii, la care nu ne-am priceput si nici nu am vrut sa asteptam. Am infiintat ziua solidaritatii nationale si am facut posibil pentru maghiarii din exterior sa isi obtina cetatenia ungara fara sa-si paraseasca tinutul natal", a mai spus Orban.

Premierul maghiar a mai spus ca Noua Constitutie "defineste solidaritatea tuturor maghiarilor si raspunderea Ungariei fata de toti membrii natiunii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vikton Orban premier Ungaria, #premier Ungaria, #Viktor Orban Ungaria , #maghiari
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Alt argument că Ponta si Porumbacul la un loc sunt mult mai prosti decat Geoană singur, singurel. Cine a mai crezut vreodată că se poate asa ceva? Mare-i Romania ta Doamne!!!