Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani si 8 luni de inchisoare. Fostul primar, judecat de 6 ani pentru o spaga de 30 de milioane de euro

Joi, 13 Mai 2021, ora 12:09

   

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani si 8 luni de inchisoare. Fostul primar, judecat de 6 ani pentru o spaga de 30 de milioane de euro
Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 din Bucuresti, a fost condamnat la 11 ani si 8 luni de inchisoare printr-o sentinta pronuntata joi, 13 mai, la Tribunalul Bucuresti. Decizia nu este definitiva.

Marian Vanghelie este judecat, din 2015, de Tribunalul Bucuresti intr-un dosar de coruptie, fapte pe care le-ar fi comis cand era primar al Sectorului 5.

El este acuzat de noua infractiuni de luare de mita, noua infractiuni de abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

"In perioada 2006 - 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, in calitate de primar al Sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin si partial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat si primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un "comision" de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-si exercita atributiile de serviciu atat in vederea atribuirii de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri cat si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)", acuza DNA.

Perchezitii DNA la Marian Vanghelie: Le-am zis "cautati ce vreti. Nu avem nicio problema. Ce vreti dumneavoastra puteti sa cautati"

Minuta integrala din 13 mai 2021 a Tribunalului Bucuresti privind condamnarea lui Marian Vanghelie:

"DOSAR nr. 25638/3/2015

HOT.
13.05.2021

1. Condamna pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultanta de 11 ani si 8 luni inchisoare.

interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, drepturi prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioada de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, drepturi prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, de la data ramanerii definitive a hotararii pana la data executarii sau considerarii ca executata a pedepsei principale.

2. condamna pe inculpatul Dumitru Marin la pedeapsa de 4 ani inchisoare.

3. condamna pe inculpatul Niculae Mircea- Sorin la pedeapsa rezultanta de 8 ani inchisoare.

4. condamna pe inculpatul Ciocan Sorin- Stefan la pedeapsa de 3 ani inchisoare.
dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, termen stabilit in conditiile art. 92 C. pen. si care va curge de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte.

5. In temeiul art. 396, alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16, alin. 1, lit. b, teza I C.pr.pen. dispune achitarea inculpatei Ciocan Laura pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita, prevazuta de art. 48 alin. 1 din Codul penal actual, raportat la art. 289 alin. 1 din Codul penal actual, cu aplicarea dispozitiilor art. 7 alin. 1 lit. a si c din Legea nr. 78/2000, modificata prin Legea nr. 187/2012, cu aplicarea art. 5 din Codul penal actual.

In temeiul art. 396, alin. 5 C.pr.pen. raportat la art. 16, alin. 1, lit. a C.pr.pen. dispune achitarea inculpatei Ciocan Laura pentru savarsirea infractiunii de art. 29 alin. 1 lit. a si b din Legea nr. 656/2002, in forma modificata prin Legea nr. 187/2012, cu aplicarea dispozitiilor art. 5 din Codul penal actual.

Admite actiunea civila formulata de partea civila Sectorul 5 al Municipiului Bucuresti, reprezentata legal prin primar si obliga pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel sa plateasca partii civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de daune materiale.

In temeiul art. 51 din legea nr. 129/2019 raportat la art. 112, alin. 1, lit. b si e C.pr.pen. dispune confiscarea speciala a urmatoarelor bunuri:

dispune mentinerea sechestrului asigurator dispus de catre procuror, cu privire la urmatoarele persoane si bunuri, pana la concurenta sumei de 15.044.700 euro:

dispune ridicarea masurilor asiguratorii dispuse cu privire la bunurile mobile si imobile, respectiv sumele de bani aflate in conturile inculpatilor Ciocan Sorin- Stefan si Ciocan Laura, precum si cu privire la bunurile numitilor Cristea Reveica, Cristea Florian si Cristea Marian.

dispune ridicarea masurilor asiguratorii dispuse cu privire la bunurile mobile si imobile apartinand intimatei Dragoe Hannerl- Charlotte

dispune ridicarea masurilor asiguratorii dispuse cu privire la bunurile mobile si imobile si sumelor de bani aflate in conturile bancare apartinand intimatei Niculescu- Mizil- Stefanescu Oana.

dispune mentinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor personale ale intimatului Bodea Tiberiu.

dispune ridicarea sechestrului asigurator asupra bunului intimatei Cucu Iulia.

dispune ridicarea sechestrului asigurator asupra imobilului, detinut in prezent de intimata Diaconescu Nicoleta.

dispune restituirea bunurilor catre intimatul Geoana Mircea- Dan si ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor.

respinge cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor apartinand inculpatului Vanghelie Marian- Daniel ce au facut obiectul dosarului nr. 11117/94/2020 al Judecatoriei Buftea.

respinge ca nefondata cererea de interventie in interes propriu formulata de intimata SC TERASA BERARILOR PP S.R.L.

Prezenta hotarare se comunica Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dupa ramanerea definitiva.

obliga pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel sa plateasca in favoarea statului suma de 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

obliga pe inculpatul Niculae Mircea- Sorin sa plateasca in favoarea statului suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

obliga pe inculpatul Dumitru Marin sa plateasca in favoarea statului suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

obliga pe inculpatul Ciocan Sorin sa plateasca in favoarea statului suma de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Executorie in ceea ce priveste masurile asiguratorii si restituirea bunurilor.
Cu drept de apel".
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11527 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CH-HamHam
rank 5
PROSTIMEA SE BUCURA degeaba ....asta e singura satisfactie
a trollilor si pupinc coristilor din tara cocalarilor , pentru ca se stie .....nu e pentru prima data , ci e LEGE in Constitutia nescrisa a puslamalelor politice ce conduc tara ca politicienii nu primesc condamnare mai mare de ....
- 3 ani cu SUSPENDARE !!! si asta in cazuri F grave....deci calmos 😁
Bucurativa cinci minute , frustratilor ....
Polititcienii TOTI , FURA de rup ....voi haliti haarat degeaba
pofta buna 😁😂
Cititor ziare com
rank 5
Citate celebre din Van Ghe Lie-intemeietorul Vanghelionului
"Ăstia nu stiu nici să fure, cum să conducă ăstia Romania?", a spus Vanghelie.
liviu_69
rank 5
sunt multi cei care ar da 12 ani de libertate ptr. 30 mil euro
...
Emigrantul-Anonim
rank 5
puscarie cu jacuzzi, femei, bautura, masaje, sauna..ca borcea!
La banii lui trebuia sa fie in Bahamas sub palmieri....
BaronulRed
rank 5
Așa ceva ...🤣😂🤣!!!
Cine MĂ, Marean? Nici cheltuielile de judecată nu le plătește, nu are cu ce, mai are și copil mic, nerecunoscătorilor!
Alooo
rank 5
Nu le mai ajunge...De politicieni zic...
Unu fura un ou si o pateste rau...Altii fura meleoane si canci...Dar Marean nu a furat singur , ci cu aprobarea partidului Psd...Si 30 meleoane euro sunt doar varful aysbergului...Ce credeti ca Vanghelioanele le platea pralea din cascavalu lui???...Erau din Mita...si suntem siguri , ca Psdistii au furat mituit miliarde de eurolaci...Alooo...
Gile
rank 5
Ha, ha, ha !
Poate plateste prejudiciul !
Ha, ha, ha !
Emigrantul-Anonim
rank 5
ma gile, n-ai demnitate!
*
alphpha
rank 5
Fruos dar...
după 6 ani ? Și incă nu-i definitivă. Și atunci de ce se mai plang magistrații că nu li se permite să facă și altceva, din moment ce le trebuie 6 ani ca să judece o infracțiune, și nici atunci definitivă. Cand ar mai face și altceva, cat ar dura pană termină de judecat un dosar ? Probabil că un magistrat ar ieși la pensie cu același dosar cu care și-a inceput activitatea, avand in vedere cat de repede se pot pensiona.
Porcul
rank 1
S-a asteptat pina s-a facut loc in agenda unui magistrat,gen
Camelia Bogdan.
DAN-795
rank 5
NASOL ! SA AJUNGI SA FII iubita unor detinuti de
drept comun la varsta lui , este o proba de anduranta pentru shmekerul Vanghelie ...l-a ajuns blestemul celor pe care i-a umilit cu inteligenta lui , din vremea in care PSD ul facea listele cu cei ce trebuie sa stea la puscarie si , cand nenorocitul asta credea ca buna starea este numai rodul shmekeriei lui ?!?!
Rafalle
rank 5
Mielul Oligofren
Omul care este , impartea cele 30 de milioane nu-i asa ?
Cui ?
Biroului politic al PSD in mod evident.
Dar sa nu uitam este o hotarare cu drept de apel.
Porcul
rank 1
Protipendada pnl-usr +ista,baga la inchisoare toti contracandidatii
cu sanse,la urmatoarele alegeri prezidentiale. Dragnea va mai sta multa vreme la puscarie. Cauta astia sa-i puna in carca un viol si crima,cu autor necunoscut. Ceva asemanator il asteapta si pe Marean.
arsul
rank 2
a plecat vanchelie a venit Piedone la muls
Mare schimbare mare progres.Nu a mai cumparat vanchelie voturile , le-a cumparat Piedone, vaxa de muls e aceeasi . Contractele si hotia ramane la fel, cum la puscarie cade un erou de partid , partidul hotia si corupti merge mai departe cu postul de corupt luat de alt membru PSD . Banii si prejudiciul raman nerecuperate judecatorul primindu-si pensia speciale pentru mica eroare de procedura . Asta este romanica si justitia si pesedeaua
Stefannel
rank 5
La fel putem spune si despre Plicusor/Ciordilde
La fel: au plecat Firea si Tudorache si au venit Nicusor si Clotilde la muls.
Ma rog, nu stiu daca va si ramane Clotilde...
Cum a zis Vanghelie "astia nici nu stiu sa fure"
darnic00
rank 5
Hauz mooo
Inca un detinut politic, moo. Pai daca chiar asa mergem, daca nu mai lasam tiganul sa ciordeasca, macar sa ia o spaga, ca ceva trebuie sa mananca si gura lui, nu? Pai asta e condamnare politica mooo. Ca politica lui a fost sa dea si sa ia spaga, moooo!
cozmin
rank 5
da aia de la anaf care umfla taxele de plata
da ofiterii de informatii care dau tepe imobiliare sau fac reeducari si dupa iti fura averea, aia sunt in libertate? Romania ca de obicei nu plateste nicio despagubire.
oranghutan
rank 5
Domne, până aici! Noi, boboru' pesedisto-ciorditor,
nu mai răbdăm să ne fie batjogorite valorili! Nu numa' că-i un procest politic, da' mai ie si unu rasist, că l-a văzut pe dom' almanahe mai balaoaches si i-a trantit doispe ani de gherlă, ca cum ar fi omorat pe careva.
Si cat pierde cultura natională, mondială si galactică prin intemnitarea unui 'telectual de frunte, care ieste si va fi d-a pururea dom' almanahe goagăl
Roxana.V
rank 5
Justiția de 6 ani tot face frecție la piciorul de lemn.....
Decizia nu este NICIODATĂ definitivă.
darnic00
rank 5
Nu.
Decizia, la un moment dat este DEFINITIVA. Aplicarea Deciziei nu este niciodata Definitiva. Bunaoara, penalul Dragnea a primit vreo trei anisori si jumatate. Si va sta la umbra un an si jumatate, maxim doi. Aici nu e corect, daca Instanta ii da trei ani, pai stai penalule dupa gratii fix trei ani, nu jumatate, poate nici macar jumatate.
Gile
rank 5
Foarte simplu
Dupa 8 ani de guvernari ale mafiei PSD cum sperai sa arate justitia? Sperai ca borfasii din mafia PSD sa construiasca o justitie care sa-i salte imediat? Unde ai vazut borfasi sa-si doreasca o justitie independenta si puternica?
Gile
rank 5
Foarte simplu
Mafia PSD si specimenele care au ingropat si au condamnat Romania la subdezvoltare!
Bolsevismul din mafia PSD nu se dezminte!
Vanghelie si alti mafioti PSD au ingropat Romania, insa au averile securizate prin paradisuri fiscale, fac maximum 2/3 din pedeapsa dupa care raman cu banii si le rad romanilor in nas care, culmea, ii aleg daca se hotarasc sa candideze!
Stefannel
rank 5
Asta e Romania lui Plavannis
Dupa 8 ani de Plavannis aici am ajuns #RomaniaNormala.
Ma rog, poate ca ai sarcina de serviciu sa scrii aici, dar ai fi naiv sa crezi ca mafiotii pdl-pnl sunt mai buni decat mafiotii psd.
Inseamna ca nu ai fost in Romania pe vremea lui Base.
Gile
rank 5
Foarte simplu
1990 – 1991: Guvernul Petre Roman, susținut de FSN care are majoritate in Adunarea Constituantă, un parlament nevotat care a avut rolul de a scrie Constituția Romaniei.

1991-1992: Guvernul Theodor Stolojan, un executiv tehnocrat, susținut de FDSN.

1992-1996: Guvernul Nicolae Văcăroiu, susținut de o majoritate parlamentară FDSN. Numele formațiunii conduse de Ion Iliescu (FSN) se schimbă in 1993 in PSDR după fuziunea cu Partidul Social Democrat, condus de Sergiu Cunescu.

1996-2000: Guvernul Ciorbea, apoi Radu Vasile și Mugur Isărescu, cele trei echipe au fost susținute de Convenția Democrată, o alianță de formațiuni conduse de PNȚ-CD, dar și de Partidul Democrat, condus de Petre Roman, fostul premier din 1990, aliat al lui Ion Iliescu.

2000-2004: Guvernul Adrian Năstase, susținut in parlament de PSD (PSDR iși schimbă din nou numele in mafia PSD).

2004-2008: Guvernul Tăriceanu. Alegerile sunt caștigate de Alianța DA. Aceasta nu are majoritate și ca să poată guverna se asociază cu Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu, celebra “soluția imorală", o formațiune in care activau foști membri ai PCR și politicieni care gravitaseră in jurul lui Iliescu. In 2006, Alianța DA se destramă, iar Tăriceanu, lider PNL, rămane premier cu susținerea mafiei PSD din parlament.

2008-2012: Guvernul Boc și Mihai Răzvan Ungureanu sunt susținute de o majoritate formată din PDL și UNPR, condus de Gabriel Oprea, o formațiune care nu a participat in alegeri, formată din oportuniști, in principal desprinși din mafia PSD sau care gravitau in jurul mafiei PSD. Gabriel Oprea trece rapid de partea mafiei PSD după prăbușirea PDL din 2012.

2012-2019: Guvernele Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, toate sunt ale mafiei PSD sau susținute de o majoritate parlamentară mafia PSD.

2020 - Guvernul Orban se bucură de susținerea ALDE, un partid care a fost in alianță cu mafia PSD, care suferă de metehnele acestei formațiuni și care se comportă ca atare.

Concluzie. După 30 de ani, e pentru prima dată cand apare o firavă posibilitate de a scăpa de mafia PSD, un blestem al PCR, și de asociați ai acestei formațiuni politice criminale.
Roxana.V
rank 5
CH-HamHam
Mey, da tu in ce țară binecuvantată trăiești ?
Să-mi pregătesc bicicleta, dacă se merită.
Comentariu inadecvat
darnic00
rank 5
Cine, Bizonul?
Bizonul bineinteles ca traieste in cea mai, si mai, tara din lume. Ca el a stiut unde sa mearga, nu ca noi. El a fugit de munca in Romania, probabil ca a inteles ca daca tot vrei sa ai ceva, al tau, o proprietate, o casautza, sau chiar doua, trebuie sa muncesti pentru asta, vrei o gospodarie frumoasa, prospera, trebuie sa muncesti pentru asta, dar lui, la costumul ala nu i se potriveste munca, el nu stie sa deschida shlitzul la salopeta, asa ca a fugit in alta parte, unde lucrurile sunt deja puse la punct, sau mai bine puse la punct decat la noi, si de acolo, de acolo de unde nu el a facut fabrici, orase, autostrazi, parcuri frumoase, chiar cimitire frumoase, nu, el s-a dus acolo neinvitat, sa se aseze la masa, si de acolo ne spune noua ca noi nu suntem ca aia unde a ajuns el, ci noi suntem mai jos decat aia. Da, asa este dar noi macar cat avem si ce avem, avem pentru ca le-am facut noi. El, Bizonul nu a facut nimic nici aici, nici acolo. Bizonul, indiferent ce-o sa spuna, nu are acolo o proprietate, o casutza, o garsoniera macar, nu o are, acolo o casa este mult mai scumpa decat aici, si daca castigi bine, mai bine decat in Romania, nu ai suficienti bani sa-ti cumperi o casa acolo. Acolo stai in chirie. Acolo, nu calci pragul nimanui, ca nu te primeste nimeni. Aici la noi te mai duci la un vecin, mai vine ala la tine, te mai duci la neamuri, mai vin ele... Bizonul e singur acolo, daca are prieteni sunt aia exact ca el, aia batuti de soarta. Dar si asa, preieteni, nu se viziteaza unul pe altul acasa, ma rog, la el, in chirie, ca nu are cu ce sa-l primesca pe musafir. La noi da, iti vine musafirul, repede, frumos, il pui la masa, o tzuiculitza, o supa, o salata, un gratar, ceva, repede ii pui in fata, ii dai si din aia, si din ailalta, ca ai de unde, nu te saraceste pe tine un musafir, il primesti cu placere. Dincolo, la Bizon "acasa", ZERO, bate vantul in Bucatarie, nu ai tu ca romanul de la noi si in frigider, si in camara, si in gradina, nu, Bizonul are, in plus fata de ce are romanul-roman de la noi, din Romania o incuietoare solida, la usa, din interior. Atat are in plus Bizonul. O incuietoare solida si sigura. Dar asta il face pe el sa se creada "superior". El nu mai este in Romania inapoiata, el este intr-o tara-elita. Da, dar aia nu este a lui, el si daca se impauneaza cu penele vulturului, care, nu sunt ale lui, va fi frumos, va fi la fel de frumos ca vulturul, dar de zburat nu va zbura niciodata.
Roxana.V
rank 5
Gata !
In final ai acoperit cu pene un portret artistic de toamnă-iarnă care ar fi putut face să sucombe intregul tezaur al umanitații, de la Bacovia la Mache-Don-Sky.
Tezaurul bizonului din cate știam este doar BLANA, la mare căutare in toată lumea bogaților.
Penele vulturului sunt strict rezervate căpeteniilor tribale care au nevoie de materie primă pentru a-și confecționa articole de lenjerie intimă personală. Adeseori de unică folosință, din cauza hiper-activității funcției.
NU Romania este inapoiată. Inapoiați sunt doar oamenii care adoră să trăiască in acest fel. Duși de val, duși de noroc sau... duși cu pluta.
NiktamerGigi
rank 5
darnic 00 .....probleme la etaj ,INCURLÁBIL 😁🤣
Faza terminake
Gile
rank 5
@Stefannel
In perioadele 1992-1996 si 2000-2004, cat mafia PSD a fost la putere, s-au dat cele mai mari tepe din istoria Romaniei. Au fost privatizate fraudulos aproximativ 6.000 de intreprinderi evaluate la 700 miliarde de euro. Cele 6.000 de intreprinderi au fost vandute cu aproximativ 70 miliarde de euro (10% din valoarea de piată). Pe cele 6.000 de intreprinderi privatizate fraudulos de mafia PSD s-au incasat numai 7 miliarde de Euro (adica 1% din valoarea de piata) insa cu incasarea unor comisioane grase de catre mafiotii PSD. Prin privatizarea ilegală a acestor intreprinderi s-au pierdut peste 6 milioane de locuri de muncă.
Stefannel
rank 5
Da, s-a furat atunci, se fura si acum
Da, stiu, s-a furat mult si bine.
Dupa 90 in loc sa continuam si sa modernizam ce am avut, am dat tot "mormanul de fiare vechi" si am lasat sa se strice. Europenii si americanii au fost foarte fericiti sa cumpere de la noi pe nimic.
Fortul a continuat indiferent de ce guvern a fost, ca PDSR,CDR/PSD/PNL-PDL.

De asta nu sunt si nici nu vor sprijini hashtagistii: nu sunt uniti spre binele tarii, spre un viitor mai bun, ci au avut ca agenda doar punerea pedeleprelor la putere.

Nici acum romanii nu au inteles ce a fost 10 August si cum li s-a tras teapa.
Gile
rank 5
O mica remarca
Si atunci si acuma cei mai mari hoti sunt mafiotii PSD !
Furturile de atunci ale mafiotilor PSD nu vor putea fi egalate ca sume in istoria viitoare a Romaniei !
Pentru ce se fura acum, mafiotii PSD de atunci nu s-ar fi ridicat din pat deoarece erau doar banii de buzunar pentru o zi de distractie!
Compara cei 280 de lei a lui Barna (conform spuselor lui) cu cele 30 de milioane de euro pentru care a fost condamnat Vanghelie sau cu cele 20 de milioane de euro din bani europeni ai lui Dragnea, dosar intarziat la maximum de mafiotii PSD din DNA!
Cam asta-i raportul intre hotiile mafiei PSD si hotiile celorlaltor partide din Romania indiferent ce incerci sa spui tu pe aici!
Gile
rank 5
Foarte simplu
Romania este devorata de mafia PSD ca un organism atins de boala numită Lupus. Perfidia bolii se manifestă prin aceea că, din cand in cand, se pot obține in stoparea ei mici și doar aparente succese de etapă. Boala este insă invinsă numai la suprafață și pentru o scurtă perioadă in vreme ce in interior ea continuă să facă ravagii. Pentru ca mai apoi să se arate din nou in toată ticăloșia ei hidoasă.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor