Consiliului de Administratie al Postei Romane, decimat - surse

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 21:23
3885 citiri
Consiliului de Administratie al Postei Romane, decimat - surse

Ministerul pentru Societatea Informationala a revocat vineri, in AGA, cinci din cei sase membri ai Consiliului de Administratie al Postei, pentru ca au aprobat un act aditional la contractul colectiv de munca prin care vor fi majorate salariile, au declarat surse apropiate situatiei.

"A ramas doar reprezentantul Fondului Proprietatea si a fost demisa partea CA-ului care a aprobat actul aditional la contractul colectiv de munca prin care s-au majorat salariile.

A fost numit un Consiliu de Administratie provizoriu din care, pe langa reprezentantul FP, fac parte printre altii Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB - n.red.) si Dante Stein (fost consilier al premierului Ponta - n.red.). Presedintele noului Consiliu va fi ales intr-o prima sedinta de CA", au afirmat sursele citate.

Posta Romana plateste 60.000 de euro unui director concediat - ministrul Cotovelea cere verificari

Astfel, au fost revocati Adrian Apolzan (presedinte CA), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stanesc, iar reprezentantul Fondului Proprietatea Adrian Cighi se regaseste in noua componenta a Consiliului.

Anterior, surse au declarat ca directorului general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski, i-a fost propus postul de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Posta Romana.

Protocol intre conducerea Postei si sindicat

Managementul Postei Romane si sindicatul au incheiat in urma cu aproape doua saptamani un protocol care prevede o crestere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare conditionata de cresterea veniturilor companiei, de limitele prevazute in buget si de procesul de normare a activitatii, astfel ca protestele salariatilor au incetat.

Protest masiv al postasilor: Mii de oameni au cerut Guvernului demiterea conducerii

Astfel, pentru angajatii din clasele 0-21, salariul va creste cu 50 de lei brut incepand cu 1 august, urmand o majorare de 100 de lei brut incepand cu 1 octombrie, iar pentru angajatii din clasele 22-50 suma de 150 de lei brut incepand cu 1 octombrie.

De asemenea, protocolul vizeaza angajarea de salariati pe posturile vacante, conform rezultatelor normarii in curs de desfasurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite si consumabile, achizitionarea de uniforme pentru postasi si alte masuri menite a imbunatatii conditiile de munca ale angajatilor companiei.

Masurile mentionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri facute atat de managementul CNPR, cat si de reprezentantii sindicatului.

Cresterile salariale vor fi operate in conformitate cu legislatia in vigoare si cu aprobarea Ministerului Finantelor Publice, la prima rectificare bugetara.

Posta Romana este de sase luni pe profit, iar profitul operational pentru primul trimestru al acestui an este 22,5 milioane lei.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de 5.687 de unitati si 27.305 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Posta avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011, potrivit datelor din bilantul Postei.

In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#membri Consiliu Administratie Posta revocati, #concedieri consiliu Posta Romana , #minister