Deputati PDL cer demiteri in Ministerul Educatiei

Luni, 05 Martie 2012, ora 12:32
1933 citiri
Deputati PDL cer demiteri in Ministerul Educatiei
Foto: Arhiva

Deputatii PDL din Comisia pentru invatamant cer ministrului Educatiei "o analiza lucida" a conditiilor care au creat problema de la inscrierea in clasa pregatitoare si demiterea celor care nu au asigurat functionarea sistemului informatic pentru acest scop.

"Inscrierea la scoala in clasa pregatitoare sau in clasa I este o sarbatoare in viata fiecarui copil si nu este permis nimanui sa compromita un asemenea eveniment. Intelegem ca ROEDU.NET este o structura in subordinea Ministerului care nu a asigurat functionarea sistemului de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I. Indiferent de explicatiile de natura tehnica, consideram ca situatia a fost prost gestionata atat timp cat nu s-a avut in vedere si o solutie alternativa.

Cerem ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au creat aceasta problema tuturor scolilor si parintilor si demiterea urgenta a persoanelor din Minister si din structura respectiva care se fac vinovate de o proasta administrare a acestei zone de activitate", se arata intr-un comunicat semnat de Doinita-Mariana Chircu, Marius Gondor, Catalin Croitoru, Sanda-Maria Ardeleanu, Mihai Surpateanu, Gheorghe Hogea.

"Consideram ca cei care, din incompetenta sau neimplicare, au prejudiciat inscrierea la scoala si ne creeaza sentimentul ca nu pot administra eficient activitatile Ministerului, trebuie sa plece", conchid democrat-liberalii.

nscrierea in clasa pregatitoare, a carei prima etapa este programata in intervalul 5-16 martie, este intarziata din cauza unei defectiuni ce afecteaza softul Ministerul Educatiei, care ar urma sa fie inlaturata in cursul zilei de luni.

"Este vorba despre o defectiune tehnica, mai precis s-a defectat un server, dupa ce noaptea trecuta au fost doua caderi de curent. Intr-o ora si jumatate, softul va redeveni functional, se face acum trecerea pe un alt server", au declarat reprezentantii Ministerului Educatiei.

Reprezentantii sindicatelor din educatiei spun ca problemele aparute chiar in prima zi a inscrierilor demonstreaza, o data in plus, ca trecerea clasei pregatitoare in ciclul primar a fost insuficient pregatita de minister.

Mai multi parinti au cerut in instanta suspendarea ordinul ministrului Educatiei pentru aprobarea metodologiei privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013. Ei sunt nemultumiti de faptul ca ar fi obligati sa isi inscrie copiii la scoala din proximitate, ceea ce, in opinia lor, le restrange dreptul la alegere. Curtea de Apel Bucuresti a respins insa solicitarea parintilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#inscriere clasa pregatitoare, #soft inscriere clasa pregatitoare , #minister