Ziare.com

Predoiu: Judecatorul nu trebuie sa tranteasca usa in fata cetateanului

Joi, 17 Iunie 2010, ora 16:10

   

Predoiu: Judecatorul nu trebuie sa tranteasca usa in fata cetateanului
Ministerul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat joi, la Congresul avocatilor care are loc in Mamaia, ca ministerul nu are in acest moment solutii pentru a achita, in aceasta luna, debitul de aproximativ 4 milioane lei catre barouri si ca ii pare rau pentru reducerea salariilor magistratilor, dar a adaugat ca acestia au beneficiat de cresteri salariale de 40% in ultimii ani.

"Exprim regretul sincer fata de o astfel de situatie, care ne ingreuneaza situatia. Lucrurile trebuie insa privite din perspectiva majorarilor de 65% de anul trecut, deci cresterea salariala pe parcursul ultimilor doi ani a fost de 40%, in contextul contractiei economice si bugetare cunoscute", a sustinut Predoiu.

Predoiu a mai declarat, la Mamaia, ca Ministerul Justitiei a introdus inca de anul trecut un "plan de optimizare bugetara" si ca acum lucreaza la o noua varianta pentru reducerea cheltuielilor de functionare a institutiei.

"Ministerul Justitiei a introdus un plan de optimizare bugetara inca din 2009, constand in refacerea schemei organizatorice, eliminarea pozitiilor de directori adjuncti si reducerea sporurilor in cuantum de 20-30%.", a spus acesta.

Statul este solvabil neconditionat

Catalin Predoiu a mai spus ca "ideea ca statul este solvabil neconditionat si peren este departe de realitatea prezenta".

"Ideea ca ansamblul dreptului pozitiv este 100% sustenabila economic este deja pusa la incercare. Intram intr-o noua era, in care se vor rescrie principii considerate tabu. Toate guvernele democratice sunt prinse in cleste, intre ansamblul de drepturi si obligatii conscrate legal si constitutional si lipsa de resurse economice, prin care sa satisfaca aceste drepturi. Inca nu este clar cum se poate iesi din aceasta menghina", a afirmat Catalin Predoiu.

Predoiu:Indiferent ce nemultumiri are, judecatorul nu trebuie sa tranteasca usa in fata cetateanului

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a mai declarat, joi, ca, indiferent de criza economica sau nemultumirile magistratilor, "judecatorul nu trebuie sa tranteasca usa tribunalului in fata cetateanului".

"Aceasta inseamna ca judecatorul nu trebuie sa tranteasca usa tribunalului in fata cetateanului, chiar daca este nefericit cu politicile salariale temporare ale Executivului, sau sa dea termene nerezonabile, motivate de un program asa-zis optim de incarcare, eronat si contestat chiar in sistem. Intreruperea activitatii de judecata de catre judecatori este o incalcare fara echivoc a legii. Conduita corecta si inteleapta din partea sistemului este neimplicarea, continuarea normala a activitatii de judecata", a adaugat el.
Sursa: rNews

Articol citit de 1642 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

demagogie!

daca eu sunt la a treia infatisare,la care fiecare nu a durat mai mult de 5 minute,pt ca reprezentantii mediului si ai agentiei financiare nu depun documente in legatura cu taxa auto de poluare!In alte orase se castiga,iar la craiova nu!Un termen este odata la 30 de zile!

 

Stai sa vezi cum e sa fii la a 7 infatisare

unde institutia X a statului este somata de catre instanta sa depuna un inscris (documentatie Y) iar petentul pierde, desi aceasta nu a fost depusa: "instanta recunoaste ca nu s-au depus probe la dosar in cazul in speta care sa sustina nevinovatia X, dar considera ca petentul este vinovat' !!!!!!!!!!!!!
X= Inspectoratul Judetean de Politie
Y= Cartea tehnica a radarului PYTHON-II, aflat in utilizarea X

PS
Ati observat ca aceasta nu e publica desi ar trebui? Pentru ca acolo se specifica niste conditii mult mai clare de efectuare a masuratorilor, nu point-and-shoot cum se procedeaza curent. ....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor