Site care discrimineaza romanii, lansat in Olanda - MAE protesteaza

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 23:24
2871 citiri
Site care discrimineaza romanii, lansat in Olanda - MAE protesteaza

Ministerul Afacerilor Externe a transmis instructiuni Ambasadei Romaniei la Haga in vederea efectuarii unor demersuri ferme pe langa autoritatile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic in legatura cu lansarea unui site cu caracter discriminatoriu la adresa romanilor.

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instructiuni Ambasadei Romaniei la Haga in vederea efectuarii unor demersuri ferme pe langa autoritatile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de catre partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet avand caracter discriminatoriu la adresa lucratorilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv romani", informeaza un comunicat al MAE.

"Acest demers include si solicitarea ca autoritatile olandeze sa adopte masuri in consecinta, avand in vedere caracterul vadit discriminatoriu, care incalca normele europene in vigoare", precizeaza MAE.

Potrivit DutchNews.nl, partidul olandez antiimigratie PVV al lui Geert Wilders - care sprijina guvernul in Parlament - a lansat un site unde oamenii pot depune plangeri legate de imigrantii est-europeni din Olanda, nominalizandu-i in acest sens, intre altii, pe romani. "Aveti probleme cu imigrantii din Europa Centrala si de Est? V-ati pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, roman sau altui est-european? Vrem sa stim", indeamna site-ul.

Pagina web este ilustrata cu titluri din ziare de genul "Nu ar fi mai bine daca te-ai duce acasa?" sau "Est-europenii, din ce in ce mai multi infractori".

Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat ca scopul site-ului este dezvoltarea unei imagini corecte din interior pe tema "problemelor provocate de imigrantii din Europa Centrala si de Est in termeni de infractiuni, alcoolism, droguri si prostitutie".

Potrivit presei, Ambasada poloneza din Olanda si-a exprimat deja nemultumirea cu privire la aceasta initiativa. "Initiativele insultatoare ale unor partide nu contribuie la discutii calme", a spus un purtator de cuvant.

Anul trecut, ambasadorul polonez Janusz Stanczyk a declarat ca atitudinea olandeza fata de est-europeni "este la limita discriminarii".

In ultimul an, politicienii olandezi au cerut limitarea afluxului de polonezi si alti est-europeni care lucreaza in Olanda. Ministrul pentru Afaceri Sociale a cerut expulzarea polonezilor someri, chiar daca acest lucru este imposibil conform regulilor UE. Totodata, Haga a inasprit acordarea dreptului de munca pentru muncitorii sezonieri romani si bulgari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#MAE prostest site Wilders, #MAE Olanda Wilders protest , #minister