Streinu-Cercel s-ar gandi indelung daca sa fie ministrul Sanatatii

Luni, 08 August 2011, ora 15:48
1341 citiri
Streinu-Cercel s-ar gandi indelung daca sa fie ministrul Sanatatii
Foto: Arhiva

Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, care este si manager al Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals", spune ca, pentru a deveni ministru al Sanatatii, este necesar acordul tuturor partidelor politice si ca, daca i se va propune postul, va lua o decizie "dupa indelungi negocieri".

"Mai intai, trebuie stabilit 'design-ul' sistemului de sanatate, pentru a sti ce este de facut, insa cine se va inhama sa preia postul de ministru trebuie sa obtina acordul politic general. Un sistem de sanatate solid se poate face in doi ani, daca se doreste cu adevarat ", a declarat, luni, prof. dr. Streinu-Cercel.

In opinia sa, principala problema cu care se confrunta sistemul de sanatate in momentul de fata este instabilitatea legislativa in domeniu, care nu face altceva decat sa schimbe constructia bugetara.

Streinu-Cercel este unul dintre numele vehiculate pe lista posibililor succesori ai lui Cseke Attila la conducerea Ministerului Sanatatii.

Premierul Boc a declarat luni ca spera ca pana la 19 august sa fie desemnat un ministru al Sanatatii si ca numele pentru acest portofoliu vor fi discutate in perioada urmatoare.

"Am discutat problema Ministerului Sanatatii astazi in Coalitie. Speram ca pana in 19 august, cand expira termenul legal pentru mentinerea interimatului la Ministerul Sanatatii de catre dl Cseke, sa putem gasi un inlocuitor, astfel incat politica de reforma sa fie continuata. Inca o data, ii multumim dlui Cseke pentru eforturile pe care le-a facut, fiind printre ministrii care au reusit sa dea sanatatii o alta perspectiva de reforma", a declarat Boc, inaintea sedintei BPN al PDL.

"Astazi nu au fost discutate nume. Urmeaza in perioada urmatoare sa discutam si nume", a completat el.

Cseke Attila a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca si-a depus demisia din functie, ca urmare a faptului ca nu a fost consultat in privinta rectificarii bugetare si, implicit, a suplimentarii fondurilor care sunt necesare in sistemul sanitar romanesc.

"Rectificarea s-a facut fara opinia si punctul de vedere al Ministerului Sanatatii. Am facut mai multe adrese catre Ministerul Finantelor, am solicitat saptamana trecuta si o intalnire, pentru a discuta despre rectificare, insa nu s-a intamplat. Nu am primit raspuns la cererea de rectificare, nici macar nu am fost consultat. Problema este de atitudine fata de sistemul sanitar, o atitudine paguboasa potrivit careia Sanatatea nu produce nimic, ci doar consuma. Aceasta atitudine am vazut-o la Ministerul Finantelor", a spus Cseke.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Streinu Cercel ministru Sanatate, #Cseke Attila demisie minister , #minister