Cine este Delia Popescu, propunerea lui Ciolos pentru Ministerul Comunicatiilor

Marti, 09 August 2016, ora 17:25
10223 citiri
Cine este Delia Popescu, propunerea lui Ciolos pentru Ministerul Comunicatiilor
Foto: Captura YouTube/Ion Vaciu

Delia Popescu, nominalizata marti de premierul Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Comunicatiilor, este in prezent presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei.

Aceasta activeaza inca din 2003 in domeniul e-guvernarii, ocupandu-se de sistemele informatice destinate serviciilor publice electronice, potrivit unui comunicat al Executivului remis Ziare.com.

"Delia Popescu activeaza in domeniul e-guvernarii din anul 2003 ocupandu-se de dezvoltarea si implementarea sistemelor informatice destinate furnizarii serviciilor publice electronice atat pentru cetateni cat si pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achizitii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronica in transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic - PCUe, Sistemul National Electronic de Plata online taxe si impozite - SNEP) ", se arata in documentul Guvernului.

Reprezentantii Executivului au subliniat ca "principala sa preocupare a fost sustinerea de parteneriate strategice destinate unei implementari coerente de servicii de eGuvernare, avand ca principal obiectiv imbunatatirea performantei administratiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate".

Delia Popescu este din anul 2014 presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, institutie publica finantata din venituri proprii si aflata in coordonarea prim-ministrului.

"In perioada 2009-2014 a fost Vice-Presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

In perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnica in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala", se mai precizeaza in comunicatul citat.

Din 2007 pana in 2008, Popescu a fost sef Serviciu Atribuire Electronica in Transporturi, in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, iar din 2013 este membru in Consiliul INIS-Infrastructura Nationala pentru Informatii Spatiale privind datele spatiale.

Delia Popescu s-a nascut la Bucuresti, pe 22 noiembrie 1978, si este necasatorita.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cine e Delia Popescu, #Delia Popescu CV, #Delia Popescu ministru Comunicatii , #ministri